PREDIVNA, KREMASTA I SOČNA KAPUĆINO TORTA

Sastojci

Beze kora

-10 belanaca
-250g secera
-1kasika sirceta
-200g mlecne cokolade

Crna kora

-6 jaja
-6 kasika secera
-1/2 praska za pecivo
-2 kasike kakaoa
-1kasika brasna
-50g mlevene plazme

Kapucino fil

-700ml mleka
-2 pudinga od vanile
-10 zumanaca
-10 kasika secera
-100g kapucina od lesnika
-500g margarina

Beli fil

-500 ml slatke pavlake
-dekoracija
-slag ili slatka pavlaka(po zelji)

Priprema

Za beze koru:

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Umutiti cvrsto belanca,dodati secer i umutiti cvrst sneg,dodati 1 kasiku sirceta i kratko umutiti. Pleh veliki od sporeta obloziti alu folijom,sipati sneg od belanaca i poravnati.Dok stavite koru u rernu da se susi,smanjiti na 150 stepeni i susiti sat vremena. Osusenu koru i ohladjenu prepoloviti na pola. Otopiti cokoladu u mikrotalasnoj i premazati kore.Ostaviti da se cokolada stegne.

Dok se kora susila,mozete pripremiti FIL:

600ml mleka staviti na sporet sa secerom da provri. Zumanca umutiti ,dodati mleko,puding i kapucino i dobro umutiti da se sjedini.Skloniti mleko sa sporeta,sipati lagano masu od zumanaca svo reme muteci mikserom,vratiti na tihu vatru i mutiti dok se fil ne zgusne.Ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin ,umutiti i ohladjen fil pa mu dodati margarin i sve dobro umutiti mikserom.

Za crnu koru:

Umutiti posebno belanca,dodati secer i mutiti da bude cvrsta masa,dodavati jedno po jedno zumance muteci slabijom brzinom. U cinijici pomesati,brasno,plazmu,kakao i p. za pecivo.Dodati masi mesajuci lagano kasikom. Veliki pleh od sporeta obloziti pek papirom,sipati masu i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 min,dok ne porumeni. Ohladjenu koru preseci na pola. Umutiti slatku pavlaku.

Kapucino fil podeliti na 3 dela kao i umucenu slatku pavlaku.

Redjati na tacnu prvo:crna kora-kapucino fil-slatka pavlaka-beze kora-kapucino fil-slatka pavlaka-crna kora-kapucino fil-slatka pavlaka-beze kora i odgore slag ili umucena slatka pavlaka.

Posluživanje

Umesto plazme koja ide u koru mozete stavljati mlevene lesnike ili orahe,meni sa plazmom kora bude socnija i lepsa.

Tortu seci vrucim i ostrim nozem nikako reckavim ;)

Uzivajte...

Preuzeto sa: coolinarika.com