Odličan recept za savršen kolač! - PIANO KOCKE

Sastojci

Biskvit

-230 g oštrog brašna
-3 žlice ulja
-10 žlica šećera
-2 žlice kakaa
-2 žličice soda bikarbone
-4 žlice pekmeza od šljiva
-2 vanil šećera
-1/2 l mlijeka

Krema

-300 ml voćnog jogurta
-6 žlica šećera
-300 ml slatkog vrhnja
-8 listića želatine

Još

-čokoladna glazura

Priprema

Prosijte i pomiješajte brašno, sodu i kakaao. Mlijeko, šećer, vanil šećer, pekmez i ulje stavimo u mikser za blendiranje voća (shejker)i izmiksamo. Isprobala sam i sa običnim mikserom (možete i sa njime ili čak i sa običnom pjenjačom) ali kad stavim sve sastojke u shejker ispadne mi  ljepša tekstura biskvita. Zatim tekuću smjesu dodamo u zdjelu sa suhim sastojcima i izmiješamo lagano pjenjačom.

Smjesu podijelimo na 3 duboka tanjura u jednakim omjerima, i ispečemo biskvite. Biskvit pečemo na papiru za pečenje na 180 stupnjeva cca 15 min ovisi o pečnici;) Promjer mog kalupa je 27* 17

KREMA:

Želatinu namočite da nabubri.Slatko vrhnje istucite sa šećerom u čvrsti šlag.Zatim  mu dodajte voćni jogurt i rastoljenu želatinu.Sve dobro izmiješajte i pripremljenom kremom filajte biskvite.

Na vrh kolača stavite čokoladnu glazuru ;)

Posluživanje

p.s u orginalnom receptu od ove smjese biskvita se ispeku samo dvije kore ,a omjer kreme je 1/2 slatkog vrhnja,13 žlica šećera,1/2 l voćnog jogurta,3 želatine,ja sam sebi kremu prilagodila za ovaj svoj kalup za pečenje ;)

Preuzeto sa: coolinarika.com