KOLAČ SA JAGODAMA I KEKSOM GOTOV ZA 15 MINUTA!

Sastojci 

-300 g plazma keksa (petit beurre, piškote, bilo koji omiljeni)
-3 vrećice pudinga od vanilije
-10 žlica šećera
-1 l mlijeka
-200 g maslaca
-4 žlice kiselog vrhnja
-500 g jagoda
-šlag ili slatko vrhnje za ukras

Priprema

Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće i dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu.

Nako toga dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom. Dodati na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješati u kremu s keksima.

Izliti pripremljenu kremastu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u hladnjak na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne.

Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.

Količina je dovoljna za okrugli kalup promjera 26 cm i imate cijelu TORTU. Vrlo jednostavna, ukusna i količinski izdašna ljetna slastica. Ja sam sigurna da ću je u ovom obliku isprobati sa svim sezonskim voćem.

Dobar tek!

Preuzeto sa: recipeci.com