Uskršnja jaja - Farbanje za početnike

Sastojci

-30 tak Jaja
-Farba za jaja

Rekviziti

-Ženske hulahopke
-travke raličitih šara i oblika
-mrežasti džak od paprika ili krastavčića
-markeri u raznim bojama
-fatica natopljena uljem
-lakovi za nokte u raznim bojama

Priprema

Pretpostavljam da većina vas već zna kako se kuvaju jaja, pa neću oduzimati dragoceno vreme čitaocima pišući baš toliko u detalje. Ono u čemu sam ja želela da pomognem , je da vam ispricam i pokažem način na koji ja farbam jaja, pa možda vam da ideju za nešto novo, pa i lepše, što da ne?

Travke 

Par dana pre farbanja jaja izlazim u prirodu u potragu za travkama koje će ostaviti što lepšu sliku na jajima.Travku pažljivo prilepite uz jaje pre farbanja, a onda jaje sa travkom lagano uvučete u žensku hulahopku, zategnete što čvršće i vežete čvor na vrhu. Tako uvezana jaja lagano spuštate u šerpu sa vodom da se kuvaju.Naravno, zavisno od farbe koju imate, ili je odmah sipate u vodu, ili kasnije, kada su jaja već skuvana. Kada završite sa kuvanjem, polako odsečete čvor, skinete hulahopku i travku i ostane vam divna slika prectrana na jajetu…

Posluživanje

Isto to možete raditi i sa džakom od paprika ...Vezati u čvor i nakon kuvanja skloniti džak na isti način….

A što se ostale dekoracije tiče, pustite mašti na volju…. Na kraju jaja obavezno premazati slaninom, kako bi dobili onaj divni sjaj, ili jednostavno faticom natopljenom uljem ;)

Preuzeto sa: coolinarika.com