Ovo je trik zbog kojeg više nikada nećete napraviti žilave palačinke!


Palačinke su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cijela u smjesu, ali razdvojite li bjelance i žumance dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke, prenosi Zadovoljna.
Postupak:

1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelanca odvojite od žumanaca koje umutite u smjesu, a bjelanca stavite na stranu.

2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanaca) i dobro ih promiješali, od bjelanaca napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.

3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje pjenjačom. Snijeg od bjelanaca palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i rahlost. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.


Preuzeto sa: avaz.ba