Šarena pita od piletine i tikvica

Sastojci 

-500g piletine/fileti karabatka i prsa/
-1 kom srednja tikvica
-1 kom veća mrkva
-1 rajčica
-80g sira na fete/šnite/gauda,edamer i sl.
-200g kiselog vrhnja/20%/za premaz i preljev
-1 žlica senfa
-1 kom manji luk
-2 kom jaja/L/
-1 žličica timijana sušenog
-1 naribani češanj češnjaka
-1/2 žličice đumbira mljevenog
-prstohvat ljute paprike mljevene
-sol,papar

Priprema

Napomena:

Filete piletine mozete koristiti kombinirano kao i ja ili samo jednu vrstu, nravno osim piletine mozete i puretinu. Osim timijana mozete koristiti origano ili bosiljk. Kolicine povrca mozete smanjivati i povecavati ali samo pazite da nebude previse zbog tekucine koja ce se ocijediti.

Narežete tikvicu i mrkvu na tanke trakice/to će te najbolje i najbrže napraviti spravicom za guljenje krumpira/. Piletinu narežite i rastanjite da bude otprilike iste debljine, rastanjite je dodatno preko prozirne folije batićem za meso. Posolite je i poparite te prerežete na trakice, pazite da su vam trakice piletine  debele otprilike kao i trakice tikvice/estetike radi/. Premažete filete kiselim vrhnje/otprilike 2 žlice/i pospete timijanom.Sir narežite na trakice/po pola/.

Počnite slagati:

U okruglu zdjelu/koju ste prije sasvim malo nauljili/ za pite /oko 26cm promjera/slažite pileće trakice zajedno sa trakicama tikvica, sira  i mrkve, radite to naizmjenicno tako da dobijete fine boje, nemojte previše zbijati. Namazana piletina će se lako lijepiti za povrće i sir, tako da doista nije nekakav problem. Narežite luk i rajčicu na tanke fete pa ih mjestimično nabodete u pitu.  

Za preljev:

Povežite zajedno kiselo vrhnje, sol, papar, đumbir, češnjak, ljute papričice, senf i jaja. Prelijete preko pite malo zagladite žlicom da se ravnomjerno rasporedi.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/40-50 min.Servirajte toplo ili hladno uz finu salaticu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com