Najsočnija pita sa jagodama

Sastojci

Za biskvit

-4 žumanjka
-4 bjelanjka,čvrsti snijeg
-250g. šećera ( kristal) može i manje,ovisno o slatkoći jagoda
-1 vanilin šećer
-150ml. ulja
-150ml. vruće vode
-250g. pšenično glatko brašno
-1 prašak za pecivo

Za preljev

-1 kom. crvenog preljeva za torte
-800g. svježih jagoda/može manje-više po vašem izboru

Priprema

Za biskvitno tijesto,razdvojite žzmanjke i bjelanjke,pa,žumanjcima dodajte šećer,vanilin šečer  i pjenasto miksajte,bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.umiješajte ga u smjesu žumanjaka i šećera i lagano izmiješajte.

Dodajte ulje i vruću vodu pa sve izmiksajte i na samom kraju dodajte brašno i prašak za pecivo.Sve još jednom dobro sjedinite sa žlicom.

Kalup namastite ili obložite papirom za pečenje, ako želite da vam biskvit bude još tanji, možete pitu peći i u većem  plehu koji dolazi uz pećnicu. Lagano ulijte smjesu za biskvit i ravnomijerno rasporedite pecite na 180 stupnjeva-15-20 minuta. Gotovi biskvit ostavite da se hladi dok pripremite jagode.

Jagode operite, očistite i narežite na polovice ,pa,ih gusto složite na biskvit. Pripremite crveni preljev za torte-pite prema uputi s vrećice, kratko ga ohladite, da se lagano počne zgušnjavati, pa ga prelijte po jagodama, počevši od sredine posude za pečenje kolača. Brzo će se stvrdnuti i međusobno povezati jagode. Gotovu i prelivenu pitu stavite na hlađenje. Poslužite dobro ohlađenu.

Posluživanje

Nisam još do sad radila biskvit po ovom redoslijedu i zaista je odličan, a vruća voda koja se dodaje biskvit čini još mekanijim i sočnijim, doslovno se topi u ustima! Pitu-kolač dobro ohladite, najbolje preko noći. Drugi dan poslužite po želji sa šlagom, tučenim slatkim vrhnjem ili samo preliven sa čokoladom, uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com