Pečeni krumpir sa medom

Sastojci

-1 kg oguljenog krumpira
-1 crveni luk
-4 ili više režnjeva češnjaka
-3 žlice pasirane rajčice ili kečapa
-5 žlica meda
-sol,papar,vegeta po želji
-ružmarin,majčina dušica,muškatni oraščić po želji
-masnoća za pirjanje luka i mazanje posude za pečenje

Priprema

U tavi zagrijte masnoću i dodajte sitno sjeckani crveni luk,posolite.Pirjajte na lagano i pred kraj dodajte i nasjeckani češnjak.Kad zamiriši dodajte rajčicu (kečap),med i začine po želji. Ja sam koristila moj domaći kečap koji je već aromatiziran i začinjen pa sam dodala još jedino dosta kajenskog papra.Svakako probajte i dotjerajte okus. Kratko prokrčkajte.

Oguljene i oprane krumpire narežite na kockice i prelijte preko njih smjesu od luka.Dobro promješajte i izlijte u namašćenu posudu za pečenje.Ako posuda nije keramička obložite ju papirom za pečenje.

Stavite ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°-220° ovisi o jačini vaše pećnice.Prvih 20' pecite ih prekrivene sa papirom za pečenje a onda sklonite papir i pecite još 15'-20' dok ne porumene i ne budu gotovi.

Posluživanje

Možete koristiti i alu-foliju, ali nemojte jako zatvoriti posudu u kojoj se peku.Samo prekrijte da ima mjesta da  postepeno isparava da bi na kraju bili pečeni a ne kuhani. Moji vole reš pečene krumpire pa sam ih i malo jače zapekla. U originalnom receptu stoji 750 g krumpira, no ja sam stavila 1 kg - izvagala sam ga oguljenog.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com