Napolitanka torta

Sastojci

-3 jaja
-75g secera
-1 vrecica vanilin secera
-1 vrecica praska za pecivo
-100g brasna
-1 vrecica pudinga od cokolade(prah)

Krema:

-400g nutele
-500g mascarpone sira
-100g keksa napolitanka
-100g mlijecne cokolade
-100g krokanta

Glazura:

-200g mlijecne cokolade
-200ml tekuceg slaga (bez secera)

Priprema

Jaja i secer mutiti par minuta,dodati ostale sastojke i kratko umjesati. Stavite na dno u okruglu formu za tortu (26cm) pekpapir, a okolo ne mazite putrom i ostavite bez papira i u takvoj formi pecite biskvit 15 minuta na 190°! Provjerite cackalicom!Nece se nista zalijepiti i nece vam se napraviti kugla na povrsini biskvita-ostane fino ravno.

Izradite nutelu i mascarpone sir. Kekse nasjeckajte na sitne kockice i cokoladu isto tako. Krokant (usitnjeni),kekse i cokoladu umjesajte u smjesu nutele sa sirom. Krokant sam pravila sama,jer ga nisam imala u kuci  i dobro sto bi tako,jer je ispalo izuzetno dobro!

Sada smjesu nutele stavite na ohladeni biskvit i izravnajte. Za glazuru ugrijete dio tekuceg slaga do vrenja i prelijete usitnjenu cokoladu te mijesate dok se ne otopi sva cokolada.Sada dodajete rest slaga koji niste grijali i na taj nacin rashladite glazuru i ne trebate cekati. Ja sam ostavila tortu  u formi i zalila sa mlakim ganaz preljevom(glazura). Ostavite da se dobro ohladi,najbolje preko noci.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com