Yogo torta sa višnjama

Sastojci

BISKVIT

-2 jaja
-1 mala šalica šećera
-2 veće šalice glatkog brašna
-malo ulja
-malo mlijeka
-2 jušne žlice kakaa
-pola vrećice praška za pecivo
-1 vanilin šećer

KREMA

-1 i pol vrećica želatine u prahu
-200 g višanja iz kompota
-150 ml soka iz kompota
-50 g šećera
-500 g čvrstog jogurta
-1 vrećica vanilin šećera
-500 ml vrhnja za šlag

Priprema

Sve sastojke za biskvit staviti u zdjelicu i izmiješati mikserom. Smjesu uliti u kalup promjera 26 ili 28 cm te staviti u pećnicu na 200 stupnjeva dok ne porumeni.

IZRADA KREME

Želatinu pomiješati sa 6 jušnih žlica vode i ostaviti 10 minuta da se stvrdne. Višnje procijediti u zdjelicu tako da sačuvamo sok. U zdjelicu sa sokom dodati šećer i ugrijati na štednjaku dok se šećer ne rastopi. Dodati želatinu u sok i rastopiti je uz stalno miješanje.

Dok je sok još na vatri, dodati mu hladan jogurt (pomiješan s vrećicom vanilin šećera kako bi dobio na aromi)  i miješati sve kako bi smjesa postala što jednoličnija. Smjesu staviti u hladnjak do stupnja kada se počne želirati. Osjetit ćete kada u nju stavite žlicu.

Istucite šlag od slatkog vrhnja. Dodajte mu smjesu iz hladnjaka i dobro umiješajte žlicom. Zatim u kremu dodajte procijeđene višnje iz kompota. Prelijte dobivenu smjesu preko biskvita i ostavite preko noći u hladnjaku. Ukrasite prema želji. Ja sam čitavu tortu premazala šlagom i zatim nanosila frosting od maslaca.

Dobar tek svima koliko vas ima! :*

Preuzeto sa: www.coolinarika.com