Ferrero Rocher Panna Cotta

Sastojci

-200 g Nutelle ili Linolade
-500 ml mlijeka
-1 vanilija
-2, 1/2 zlicice zelatine
-prstohvat soli
-1 zlica likera od ljesnjaka

I jos

-4 bombona ferrero rocher
-4 zlicice nutelle

Priprema

U manju posudu odvoji 100 ml mlijeka i dodaj zelatinu, pa ostavi 5-6 min da zelatina nabubri. U medjuvremenu ostatak mlijeka i Nutellu stavi na laganu vatru i mijesaj dok se sva Nutella ne otopi i mjesavina ugrije, netreba uzavrejeti, dovoljno je da mlijeko bude toliko toplo da se Nutella moze otopiti. Dodaj vaniliju, liker, sol i nabubrenu zelatinu, mijesaj dok se zelatina ne otopi. Skini sa vatre i pusti da se sve lagano ohladi .

Case, posudice ili manje zdjelice lagano u vrlo tankom sloju premazi uljem. Slozi ih na tacnu ili zdjelu sa rubom da se lakse mogu prenjeti. Pripremljeni i prohladjenu panna cottu ravnomjerno razlij izmedju zdjelica. Prekrij folijom i spremi u hladnjak da  se sve dobro rashladi i panna cotta stisne .

Najbolje je da panna cotta odlezi u hladnjaku tokom noci. Prije serviranja posudicu sa panna cottom kratko uroni u vrucu vodu, samo da malo popusti uz stjenke posude da ju je lakse okrenuti na tanjur. Na svaku panna cottu stavi zlicicu nutele i jedan ferrero rocher bombon , ako zelis dodaj jos sitnih cokoladnih pralinica i naravno listice mente.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com