Vanilija cimet kolač

Sastojci

Biskvit:

-5 jaja
-125 gr secera
-prstohvat soli
-3 zlice vode
-60 gr brasna
-1/2 praska za pecivo
-1 zlicica cimeta
-1 zlicica đumbira
-1 zlicica kakaa

Krema:

-2 pudinga od vanilije
-4 zlice secera
-7,5 dcl mlijeka
-250 gr maslaca ili margarina

Priprema

Za biskvit:

Odvojiti bjeljanjke i zumanjke. U bjeljanjke dodati prstohvat soli, istuci s mikserom do pola te dodati zlicu secera i istuci do kraja. U zumanjke dodati ostatak secera i 3 zlice vode te pjenasto izmutiti. U pjenaste zumanjke dodati malo snijega od bjeljanjaka i malo grublje promjesati kako bi se smjese prilagodile jedna drugoj. Zatim sipati zumanjke malo po malo u bjeljanjke i mijesati.

Prosijati zajedno sve prahove i pomalo ih dodavati smjesi od jaja. Mijesati rucno. Uliti smjesu u kalup velicine 30cm x 25cm (moze i uze dimenzije) oblozen papirom za pecenje te peci na 175 do 180 stupnjeva 20-ak minuta. Kad se biskvit ohladi prerezati ga na pola i poskropiti ga mjesavinom mlijeka i cimeta.

Za kremu:

Staviti kuhati 5,5 dcl mlijeka a sa ostalih 2 dcl pomijesati 2 pudinga i secer. Skuhati puding i djelomicno ga ohladiti. Dodati maslac te izraditi mikserom. Namazati polovicu kreme na donju polovicu biskvita te odozgo naribati malo cokolade za kuhanje. Pokriti drugom polovicom biskvita te pokriti ostatkom kreme.

Za posipanje pomijesati malo cimeta, đumbira i kakaa te posuti po kolacu. Ostaviti ga u hladnjaku na kratko te posluziti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com