Zapečeni njoki sa piletinom

Sastojci

-1 zlica maslinovog ulja
-300 g gljiva
-sol i papar
-2 zlice maslaca
-2 zlice brasna
-360 ml mlijeka
-240 ml pileceg temeljca
-1/4 zlicice muskatnog orascica
-400-500 g pecene piletine
-600-700 g njoka
-1 vezica spinata
-60 g ribanog parmezana

Priprema

Na tavi ugrij ulje i dodaj narezane gljive, posoli i popapri te ih kratko preprzi. Preprzene prebaci u zdjelu za mijesanje. Spinat ocisti i operi te dodaj gljivama. Meso natrgaj na srednje komade i dodaj ostalim sastojcima skupa sa njokima. Ostavi sve sa strane do upoterbe.

Sada je najbolje da napravis umak. U posudu za kuhanje stavi maslac i otopi ga, pa dodaj brasno i kuhaj oko 2 min dok se brasno ne skuha, ali da ne pozuti. Brasnu dodaj mlijeko i temeljac, pa kuhaj dok se umak lagano ne zgusne oko 5 min.  Gotovom umaku umijesaj muskatni orascic 1/2 zlicice soli i 1/4 zlicice papra.

Gotovi umak prelij preko pripremljenih sastojaka i sve dobro izmijesaj dok ne dobijes ujednacenu masu. Pekac premazi, pa uspi pripremljeno povrce i meso. Sve poravnaj i pospi sa ribanim parmezanom.

Peci pripremljeni slozenac oko 20 min u ugrijanoj pecnici na 200 stupnjeva, dok se svi sastojci ne ugriju  i lijepo porumeni po rubovima. Peceno jelo izvadi iz pecnice i pusti neka stane 10-tak min. Serviraj sa sezonskom salatom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com