Čupave kremaste kocke

Sastojci 

Za biskvit

-100 g kokosa
-100 g mljevenih oraha
-100 g šećera u prahu
-3 žumanjka
-5 bjelanjaka
-25 g maslaca
-50 g čokolade za kuhanje
-1 žlica ruma
-prstohvat soli

Za kremu

-400 ml mlijeka
-4 žumanjka
-80 g šećera
-40 g gustina
-100 g bijele čokolade
-160 g maslaca
-prsohvat soli

Priprema

Priprema biskvita

Mikserom istući žumanjke sa šećerom i rumom dok ne budu svijetli. Rastopiti čokoladu s maslacem. Dodati u smjesu s jajima. Dodati sol u bjelanjke i istući čvrst snijeg. Ručno lopaticom umiješati dio po dio snijega u žumanjke. Postupno dodavati kokos i orahe.

Zagrijati pećnicu na 180°. Kalup obložiti papirom za pečenje i namazati ga maslacem. Na njega namazati smjesu za biskvit, poravnati i staviti peći na 15-ak minuta (čim dobije boju na rubovima, izvaditi iz pećnice).

Priprema kreme

Skuhati klasičnu slastičarsku kremu: istući žutanjke sa šećerom, zagrijavati mlijeko, umiješati gustin u jaja, dodati malo toplog mlijeka, izmiješati i uliti u zdjelu s mijekom. Zakipjeti i kad se pojave mjehurići, skinuti s vatre. Umiješati narezanu bijelu čokoladu. Izliti kremu u drugu posudu, prekriti je prozirnom folijom i staviti hladiti. U ohlađenu kremu dodavati dio po dio maslaca i miksati dok se ne dobije glatka krema.

Sastavljanje kolača

Biskvit prepoloviti. Na donji namazati polovicu kreme, poklopiti drugim biskvitom i na njega namazati ostatak kreme. Posuti kolač kokosom i čokoladom u prahu.

Posluživanje

Potpuno ohlađeni kolač rezati na kockice.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com