Baskontići sa sezamom i anisom

Sastojci

Tijesto

-240 g pšenično glatko brašno
-70 g mljevenih badema
-200 g secera
-1 zlicica praska za pecivo
-1 zlicica sjemenka anisa
-1/2 zlicice soli
-150 g maslaca
-2 jaja
-2 vanilije
-korica od 1/2 narance
-korica od 1/2 limuna

Dorada

-2 bjelanjka
-150 g sezama

Priprema

Ove baskotinice je najbolje raditi u multipraktiku i to tako sto ces najprije u posudu staviti brasno , bademe , secer , prasak , anis i sol , pa kratko promijesaj . Mjesavini sa brasnom dodaj maslac narezan na manje komade i mijesaj dok se mjesavina ne ujednaci . U manjoj zdjelici izmuti jaja, vaniliju i korice , te ih dodaj gornjoj smjesi i mijesi dok se tijesto ne odvoji od stijenka zdjele . Prebaci tijesto u zdjelu .

U manjoj zdjelici lagano izmijesaj bjelanjke tek toliko da se razbiju , a u drugu zdjelicu uspi sezam . Malenom zlicicom grabi tijesto velicine manjg oraha i izmedju dlanova urolaj mali valjak , urolaj ga u bjelanjak , pa u sezam , te prebaci na lim oblozen papirom za pecenje . Oblikuj valjcice u polumjesece .

Pecnicu ugrij na 170 stupnjeva i peci baskotinice oko 25 min dok ne pocnu rumeniti po rubovima  . Pecene baskotinice prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ih ohladi . Hladne spremi u kutiju sa cvrstim poklopcem . Ovako spremljeni mogu stajati vise od dva tjedna . Najbolji su sa salicom vocnog caja .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com