Sendvic keksici sa kikiriki maslacem i zobenim pahuljicama

Sastojci

Tijesto

-4 zlice maslaca
-100 g zobenih pahuljica
-130 g brasna
-1 zlicica sode bikarbone
-1/2 zlicice soli
-120 g maslaca
-60 g smedjeg secera
-60 g secera
-120 g kikiriki maslaca
-1 vanilin šećera u prahu
-krupni secer za posipanje

Nadjev

-180 g kikiriki maslaca
-4 zlice maslaca
-25 g secera u prahu
-1/2 zlicice soli

Priprema

Najprije tostiraj zobene pahuljice tako sto ces u tavi otopiti maslac i dodati zobene pahuljice . Przi ih uz stalno mijesanje dok blago ne porumene i pocmu pucketati oko 6-7 min . Preprzene pahuljice prebaci na lim oblozen papirom za pecenje i pusti da se potpuno ohlade .

U medjuvremenu brasno , sodu bikarbonu i sol prosij . U posebnoj zdjeli pjenasto izmuti maslac , oba secera i vaniliju . Na kraju dodaj kikiriki maslac i dobro izmuti . Smjesi dodaj mjesavinu brasna i izmijesaj u jednolicnu masu , te na kraju spatulom umijesaj preprzene zobene pahuljice . Dobiveno tijesto umotaj u plasticnu foliju i stavi u zamrzivac na 15 min da se dobro rashladi .

Rashladjeno tijesto odmotaj i rezi na ploskice 1 cm debljine . Slazi ploskice na lim oblozen papirom za pecenje i pospi krupnim secerom . Peci keksice 10 min na 170 stupnjeva .

Pecene keksice prebaci na resetku za hladjenje i pusti neka se potpuno ohlade . U medjuvremenu napravi nadjev tako sto ces sve sastojke pjenasto umutiti . Gotovi nadjev prebaci u slasticarsku vrecicu i sacuvaj do upotrebe .

Uz pomoc slasticarske vrecice na svaki drugi keksic nanesi pripremljeni nadjev . Preko nadjeva polozi drugi keksic lagano ga pritiskajuci tako da se keksici sljube sa nadjevom .

Ako keksice neces odmah servirati najbolje bi bilo da ih cuvas u kutiji u hladnjaku . Keksici se mogu i zalediti , tako da ih mozete napraviti i unaprijed .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com