Čokomalinasta fantazija

Sastojci  

BISKVIT

-200 gr krem sira
-110 gr maslaca
-50 gr nougat praška za puding
-6 jaja
-200 gr čokolade za kuhanje
-100 gr šećera

ŽELE OD MALINA

-200 gr malina
-50 gr šećera
-6 listića želatine
-0,5 dcl limoncella
-0,5 dcl vode

ČOKOLADNA GLAZURA

-150 gr čokolade za kuhanje
-1 dcl slatkog vrhnja

Priprema

Prije pripreme torte, sve sastojke izvadite iz frižidera i ostavite nekih sat dva na sobnoj temperaturi.
Maslac i krem sir pjenasto izmiksajte, pa mu dodajte šećer i ponovo dobro izmiksajte.
Sad dodavajte jedno po jedno žumanjce, miksajućiu između svakog dodavanja pola minute da vam se sva žumanjca dobro povežu s maslacem i sirom.

Čokoladu otopite na pari, malo prohladite, pa ju dodajte u smjesu. Nakon toga dodajte nougat puding i dobro ga povežite sa smjesom. Ako nemate nougat, možete koristiti i čokoladni puding. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaca. Lagano ga umiješajte da vam smjesa ne splasne. Kupolasti kalup ili obični okrugli promjera 22, namastite i pospite brašnom.

Smjesu ulijete u kalup i stavite peći na 150°C na 60 minuta. Ne otvarajte pećnicu, jer će vam torta splasnuti. Nakon sat vremena provjerite tortu čačkalicom. Ukoliko čačkalica izađe suha, gotova je. Tortu ostavite u ugašenoj pećnici, s malo odškrinutim vratima, neka odmara tako nekih 20 minuta. Sad ju izvadite i prebacite na tanjur za posluživanje.

Dok se torta hladi, napravite žele od malina. Maline stavite kuhat s pola decilitra vode. Kuhajte ih nekih 10 minuta dok ne omekšaju. Listiće želatine stavite u hladnu vodu i ostavite. Sad maline propasirajte da dobijete finu smjesu bez koštica.

Vratite na laganu vatru, dodajte šećer i limoncello, pa prokuhajte dok se šećer ne otopi i alkohol ne ispari, nekoliko minuta. Maknite s vatre i u vruće maline ubacite listiće želatine da se otope. Ostavite da vam se potpuno ohladi.

 Kad primjetite da se ohladilo i počelo zgušnjavati, premažite ga preko torte. Dvije žlice ostavite, to ćete iskoristiti za dekoraciju. Ostavite i dalje da vam se torta hladi dok ne pripremite glazuru.

Slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja, pa ga prelijte preko izlomljene čokolade. Promješajte da vam se čokolada otopi i sve fino izjednaći. Dvije trećine čokoladne glazure prelijte preko torte. Ostatak ostavite u hladnjaku da se poptuno ohladi.

Kad se skroz ohladila, izmiksajte ju u kremu. Kremom ukrsite tortu. Žele koji ste ostavili izrežite na male kockice i posložite na dekoraciju od čokolade. I to je to... Tortu stavite u hladnjak da vam se dobro ohladi, a onda uživajte.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com