Tiramisu rolat

Sastojci

Rolat:

-4 jaja
-3/4 solje secera
-1/2 solje brasna bez glutena
-1 kasicica praska za pecivo
-2 kasike mlevenih oraha
-2 kasike gustina
-1 kasika kakaa
-3 kasike mleka

Fil:

-2 zumanceta
-2 kasike staub secera
-1/2 solje Mascarpone sira
-1/2 solje slaga

Ostalo:

-1/2 solje skuvane kafe
-1/2 kasicice rum ekstrakta
-1 kasika kakaa

Priprema

Rolat:

Izmiksajte belanca sa secerom, pa u to umutite zumanca. Posebno prosejte brasno sa gustinom, kakaom i  praskom za pecivo, pa ga pomesajte sa mlevenim orasima. Pazljivo sjedinite ove dve smese,  dodajte mleko, i uspite na papirom podlozenu tepsiju velicine oko 30x40 cm (mislim da je to "ona od rerne"). Ispecite u rerni, oko 20 minuta na 180 stepeni C. Odmah istresite na cistu kuhinjsku krpu, i umotajte (ja obicno stavim na pocetak tanku malu oklagiju, da mi se biskvit motanjem ne izlomi - tako radim sa svim rolatima - i umotam preko oklagijice). Ostavite da se prohladi.

Fil:

Izmiksajte zumanca, pa stavite na paru (na serpu sa kuvajucom vodom) i miksajte 5-6 minuta. Ostavite da se prohladi. Posebno izmiksajte slag. Kad su se zumanci prohladili, umiksajte Mascarpone, a zatim i slag.
Rolat filujte tako sto cete prvo razviti biskvit, pa ga poprskati kafom pomesanom sa rum ekstraktom, a zatim premazati filom - ostavite fila i za odgore. Umotajte rolat, sve sa krpom izvana, i ostavite u frizider par sati ili preko noci, da se lepo oformi. Sutradan ga premazite ostatkom fila, i pospite kakaom kroz cediljku.

Posluživanje

Mere su u soljama od 2.5 dl.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com