Štrudel a la Ferrero rocher

Sastojci  

Kore

-250gr maslaca
-400 gr brašna
-2 žumanjka
-1 ravna žličica soli
-10 žlica mlijeka

Nadjev

-6-8 žlica nutelle
-300gr lješnjaka ili bajama
-50gr maslaca
-100gr šećera
-2 žumanjka
-3 žlice milerama

Za posipanje

-1 šalica lješnjaka ili bajama(2dcl)
-šećer u prahu
-1 jaje

Priprema

Za tijesto izmiksajte žumanjke, maslac, sol i mlijeko. Dobro razradite, pa dodajte brašno. Umijesite glatko tijesto. Ostavite ga 30 minuta u hladnjak da vam se ohladi.
Sad tijesto izvadite iz hladnjaka, malo rukama razvucite. Sad tijesto preklapajte na način da jednu stranu preklopite preko druge. Ne trebate ga razvlačiti oklagijom, dovoljno je preklopit, pa rukom malo razvući i tako sa svih strana. Preklapajući tijesto postići ćete lisnatost.
Tijesto ostavite opet malo da vam se ohladi.

Za to vrijeme pripremite nadjev. Lješnjake ili bajame malo popržite u tepsiji. Ako ste koristili lješnjake, ogulite kožicu. Sameljite, dodajte im šećer i rastopljeni maslac. Malo izmješajte. Sad dodajte žumanjke i mileram. Izmješajte dok vam se nadjev ne poveže u jednoličnu smjesu.
Sad tijesto podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte na pravokutnik dužine vaše tepsije, širine nekih 20 cm. Svaki komad tijesta premažite sa 3-4 žlice nutelle. Sad svaki komad tijesta premažite s polovinom nadjeva. Sad svaki komad lagano zarolajte kao i svaku drugu štrudlu.
Kad ste zamotali štrudlu, premažite ju jajem. Pospite polovicom sjeckanih bajama ili lješnjaka.

Ovo isto napravite i s drugom polovinom tijesta.
Obe štrudle prebacite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje.

Štrudle pecite nekih 20-25 minuta u pečnici zagrijanoj na 180°C, odnosno dok ne dobiju finu zlatnu boju. Izvadite iz pečnice, ostavite da vam se ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com