Složenac sa mahunama

Sastojci  

Posip

-4 snite kruha
-2 zlice maslaca sobne temperature
-1/4 zlicice soli
-1/8 zlicice papra
-7-8 strucaka persina

Mahune u umaku

-1 kg svijezih mahuna
-1 zlicica soli
-2 zlice maslaca
-100 g pancete
-1 srednji luk
-3 reznja cesnjaka
-sol i papar
-4 zlice brasna
-600 ml mlijeka

Priprema

Najprije napravi posip tako sto ces sa kruha skinuti koricu , natrgati ga i skupa sa ostalim sastojcima sve staviti u multipraktik i sve usitniti do zeljene velicine . Ostavi sa strane do upotrebe .

U posudu za kuhanje ulij vodu i dodaj ociscene i prepolovljene mahune i sol . Stavi kuhati , pa kada uskuha kuhaj 6 min . Ocijedi i odmah prebaci u zdjelu sa hladnom vodom i ledom . Ostavi mahune neka se tako ohlade , pa ih tek onda ocijedi .

U siru posudu stavi maslac i nasjeckanu pancetu , pa przi sve uz mijesanje dok panceta ne porumeni . Dodaj nasjeckani luk i cesnjak , pa dinstaj uz mijesanje dok luk ne uvene . Na kraju dodaj brasno i kuhaj uz stalno mijesanje dok se brasno ne skuha oko 1 min .

Sve lagano posoli i popapri , pa zalij sa mlijekom . Nastavi sve kuhati uz stalno mijesanje pjenjacom dok se umak ne zgusne i skuha oko 4-5 min .

Posudu za pecenje premazi lagano maslacem . U pripremljeni umak umijesaj ocijedjene mahune i sve dobro promijesaj . Sve prebaci u pripremljeni pekac i poravnaj . Preko mahuna ravnomjerno rasporedi posip .

Sve stavi peci u zagrijanu pecnicu na 175 stupnjeva oko 30 min , dok posip lijepo ne porumeni i dok se slozenac potpuno ne ugrije . Peceni slozenac izvadi iz peci i pusti neka se malo prohladi prije serviranja oko 20-tak min.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com