Lješnjak - rafaelo kolač

Sastojci

ZA PRVI BISKVIT

-5 bjelanjaka
-150g šećera
-150g kokosa
-2 žlice brašna
-pola praška za pecivo

ZA DRUGI BISKVIT

-5 bjelanjaka
-150g šećera
-150g prženih i mljevenih lješnjaka
-2 žlice brašna
-pola praška za pecivo

ZA KREMU

-10 žumanjaka
-250g šećera
-3 kašike brašna
-2 pudinga od vanilije
-1 margarin
-8 dcl mlijeka

Priprema

Prvi biskvit 

Mikserom mješati bjelanjke dodavajući postepeno šećer. Kada smjesa bude dovoljno čvrsta dodati kokos, prašak za pecivo i brašno te polako umiješati žlicom. Papirom za pečenje obložiti tepsiju i uliti smjesu. Peći na 180°C dok ne potamni i ne dobije lijepu boju. Možete zabiti čačkalicu u biskvit, pa ako ostane suha biskvit je pečen.

Drugi biskvit

Mikserom miješati bjelanjke dodavajući postepeno šećer. Kada smjesa bude dovoljno čvrsta dodati lješnjake, prašak za pecivo i brašno te polako umješati žlicom. Papirom za pečenje obložiti tepsiju i uliti smjesu. Peći na 180°C.

Krema

Uzeti malo mlijeka u kojem treba izmiksati puding, brašno i žumanjke. Ostatak mlijeka staviti kuhati sa šećerom. Kada prokuha sjediniti sve i mješati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U hladno mikserom umješati 1 margarin koji je stajao na sobnoj temperaturi.


Biskviti se peku u plehu 35x35 centimetar manje više, nije bitno. Umjesto jedne kore od kokosa mogu se oba dvije napraviti s lješnjacima. Malo kreme ostaviti za gornji premaz.

Slagati

1.biskvit od kokosa
2. krema
3. biskvit od lješnjaka
4. malo kreme gore i posipati sa lješnjacima čokoladom ili kokosom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com