Kornjača torta

Sastojci

-1 l slatke pavlake
-400 gr. čokolade za kuvanje
-3 pudinga od čokolade
-1 l mleka
-125 gr. margarina
-3 rolata (jedan ima 200 gr) - čokoladni, voćni, po želji
-300 gr. piškota
-mleko, za natapanje piškota i rolata

Priprema

Prvo pripremamo fil, tj. klasični ganaš. 1l slatke pavlake i 400 gr. cokolade za kuvanje staviti da se istopi i skloniti sa šporeta pre nego što provri. Masu dobro ohladiti u frižideru, zato je možda dobro i napraviti je prethodnog dana. Ukoliko nemate vremena, onda ce i sat-dva u zamrzivaču biti dovoljno.
Po uputstvu skuvati 3 pudinga od čokolade u 1l mleka, a zatim u još vrelu masu dodati 125gr. margarina i mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se puding ohladi a zatim ga mikserom pomešati sa prethodno ohlađenim filom sa slatkom pavlakom (ganašom). Dobićete finu, čvrstu, čokoladnu kremu, poput eurokrema.

Rolate iseći na parčad debljine 1 cm. Kada imam vremena ja sama ispečem rolate, ali ova je pravljena na brzinu pa je i kupljeni rolat fino poslužio. Dublju posudu (moja je prečnika 24 cm) obložiti providnom folijom (da viri sa strane) pa poredjati parčiće rolata, po dnu i svuda okolo. Ostaviti samo mesta po vrhu posude da bi torta mogla da se "zatvori". Sve parčiće pomalo pokvasiti toplim mlekom, ali ne previše, tek da budu sočniji.

Preko rolata premazati jedan deo fila, a zatim ređati piškote (prethodno nakvašene mlekom) i tako redom dok ne popunite posudu.

Na vrhu posude moraju biti piškote, ali taj red piškota nemojte mnogo kvasiti mlekom jer treba da "drže" tortu. Providnu foliju koja je ostavljena da viri, prebaciti preko piškota i staviti tortu u frižider da se dobro stegne.

Kada je dobro ohlađena, sklonite foliju na vrhu, pažljivo okrenite posudu i izvucite tortu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com