Juha s graškom i noklicama

Sastojci  

-2 mrkve crvenu ili žutu, kakvu imate
-1 limenku graška 280 gr( ili veću)
-1 korijen peršina + list
-1 kriška korijena celera
-2 kom jaja
-1 šalica pšenično glatko brašno
-sol, voda, crvena mljevena paprika malo papra i ulje
-1 žlica vegete

Priprema

Ogulite mrkvu i narežite je na kockice ili kolutiće. Naribajte celer i korijen peršina na ribežu( na grublje kao jabuke za štrudlu).
Razmutite dva jaja, posolite i dodajte brašno taman toliko gusto da možete žlicom odvajati žličnjake ili noklice.Umiješajte i par kapi ulja i mrvicu Vegete, noklice će biti ukusnije.Ostavite sa strane...

Napravite blago preprženu zapršku na dvije velike žlice ulja, neka bude gusta. Kada porumeni odmaknite i dodajte mljev. crv. papriku te zalijte hladnom vodom, oko 1L do 1,5 L i miješajte dok ne zavre da se ne naprave grudice. Možete dodati još tople vode, zavisi kolko želite da juha bude gusta. Stavite celer, peršin i mrkvu u juhu i neka se kuha par minuta.

Kada je mrkva napola kuhana dodajte žličnjake u juhu. Juha mora lagano kipiti dok ubacujete noklice, odmah zatim dodajte grašak prethodno ispran mlazom tople vode na cjediljki.Neka kuha još nekoliko minuta,u juhu dodajte i žličicu Vegete, soli po potrebi, malo papra sitno sjeckanog peršina ili vlasca... i dobar tek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com