Integralna pasta sa brokolijem

Sastojci 

-120 gr integralne paste - penne ili sl.
-150 gr brokolija
-parmezan ili pekorino po zelji
-pola male pavlake za kuvanje
-manje parce jos nekog sira koji moze da se izgnjeci tipa kozji, feta ili gorgonzola
-1 cen belog luka
-prstohvat majcine dusice (suve)
-so, sveze mleveni biber

Priprema

Paralelno stavite na sporet serpu za kuvanje paste i tiganj siri za pripremu sosa. U serpu sipajte vodu da prokljuca. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja da se zagreje. Iseckajte drske od brokolija sitno sitno kao i beli luk ili ih jednostavno iseckajte u secku. Operite gornje delove brokolija i nemojte ih seckati. Pripremite i ostale sastojke na dohvat ruke.

Kada voda prokljuca posolite je da bude slana kao mediteransko more, kako kazu italijani,  a potom dodajte pastu da se kuva al dente ili kako vi volite. 3 minuta pre kraja kuvanja paste ubacite gornje delove brokolija u serpu neka se kuva zajedno sa pastom pa procedite kada bude gotovo.
Dok se pasta kuva, u tiganj na zagrejano maslinovo ulje dodajte iseckane drske brokolija i beli luk i pustite da se dinsta na laganoj vatri da b.luk ne zagori. Dodajte majcinu dusicu pa pustite da se ukusi otpuste i zamirisu. Potom dodajte pavlaku pa sireve i sve lepo izmesajte, dodajte soli po ukusu ali pazite da su sirevi slani i biber.
Skuvanu i procedjenu pastu i brokoli stavite direktno u tiganj kao i malo vode od kuvanja paste i sve izmesajte dobro na sporetu da se sjedine ukusi.
 
Posluživanje

Servirajte na lepom velikom tanjiru i navalite :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com