Grašak sa junećim mesom

Sastojci

-500 gr. graska
-400 gr. junece meso (krtina)
-1 kom. mrkve
-2 kom. crni luk
-1 zlica vegete
-po ukusu sol i biber
-po potrebi ulja
-1 cen belog luka
-2 lista lovorova
-1 zlica aleve paprike
-2 zlice brasna
-kockica (10 gr.) putera

Priprema

Meso iseckajte na sitne kockice.U serpu nalijte vode,te posolite pa kad zavri dodajte meso i neka se kuha tako 15-ak minuta,dok vi spremate ostalo.Kada je meso malo prokuhalo,procedite ga,te ostavite sa strane do upotrebe.
Luk ocistite od ljuspe,te ga iseckajte na sitne kockcie.Mrkvu oljustite,te i nju iseckajte na kolutice.Beli luk ocistite,te ispasirajte.
U serpu u kojoj ce te spremati grasak,stavite puter i zlicicu ulja.Kada se ulje zagreje,dodajte luk neka se isprzi i omeksa.Dodajte i beli luk,pa tek kad zamirise,dodajte mrkvu,proprzite kratko,te na kraju dodajte procedzeno meso.Przite meso dok dobro porumeni sa svija strana,te dodajte oprani grasak.

Dodajte vegete,soli i bibera,podlijte sa vodom da pokrijete svo povrce.Namalite temperaturu na srednje,te kuhajte sa polu otvorenim kapakom.Kuhate dok meso i grasak budu dobro kuhani.Po potrebi dolevajte vode.
Kada su grasak i meso omeksali,napravite zaprsku.
U tiganj nalijte malo ulja kolko da pokrijete dno.Kada se ulje zagreje,dodajte brasno,te ga przite nekih 2-3 minuta stalno mesajuci.Potom dodajte mljevenu alevu papriku,sve lepo promesajte,te je dodajte u posudu sa graskom.
Sve lepo promesajte,ostavite nek udari jedan kljuc,i grasak je gotov.Ostavite neka se prohladi,potom posluzite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com