''Čokoladni anđeo'' chia puding

Sastojci

Black kombinacija:

-200 ml zobenog mlijeka
-2 žlice kokosova brašna
-1 žlica kakaa u prahu
-1 žličica vanilin šećer bourbon
-1 zrela banana(ili jagode,ili maline,...)
-1 do 2 žlice meda ili agavinog sirupa ili smeđeg šećera
-2 rebra tamne čokolade
-4 žlice chia sjemenki
-malo sjeckanih lješnjaka ili krokanta

Za posip:

-par žlica provita crunchy muesli s mliječnom čokoladom

White kombinacija:

-200 do 250 ml kokosovog mlijeka
-1 velika zrela banana
-1 velika puna žlica kikiriki maslaca
-3 žlice kokosovog brašna
-1 vanilin šećer
-1 rebro nasjeckane bijele čokolade
-4 žlice chia sjemenki
-1 žlica meda(po želji)

Za dekoraciju:

-sušena banana(kriške)
-malo kokosovog brašna
-malo sjeckane bjele čokolade

Priprema

Black kombinacija:

Bananu ili drugo voće po želji zgnječiti viljuškom na tanjuru. Čokoladu nasjeckati na fino ili naribati(ja sam imala tamnu čokoladu sa lješnjacima i krokantom iz Švicarske). Zobeno mlijeko sam sama radila. Ublender ubacite banane ili odabrano voće,ulijte malo zobenog mlijeka i onda pulsirajte.

Zatim dodajte kakao,i još malo pulsirajte, dodajte čokoladu s lješnjacima ,burbon vaniliju i još malo mlijeka i nastavite još malo pulsirati. Dodajte kokosovo brašno i ostatak zobenog mlijeka i pulsirajte još malo da se sve poveže tj.dok ne dobijete smjesu željene gustoće,ako koristite voće koje u sebi sadrži više vode onda smanjite količini mlijeka.

Presipajte dobivenu kremicu u zdjelu,pa u nju dodajte chia sjemenke i sve promješajte. Rasporedite u čaše za serviranje,ohladite u hladnjaku najmanje pola sata kako bi chia sjemenke nabubrile i pretvorile smjesu u puding. Prije serviranja dekorirajte sa čokoladnim muslijem (ili po želji).

White kombinacija

Najprije pripremite kokosovo mlijeko na brzinu(ako nemate već napravljeno ili kupovno)-ja sam u lončić stavila 250 ml(do 300 ml)vode i dvije žlice šećera(slatkoću prilagodite sebi,ja volim slađe) da zakuha,kad zakuha dodajte 3 žlice kokosovog brašna i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta, lončić maknite sa strane da se mlijeko ohladi a onda ga procjedite kroz gusto cijedilo(kokos koji vam ostane u cjedilu trebati će vam za kasnije).

Bananu zgnječizte vilicom na tanjuru,ubacite je u blender zajedno sa malo kokosovog mlijeka i pulsirajte, dodajte kikiriki maslac,ribanu čokoladu,još malo mlijeka i nastavite pulsirati. Zatim dodajte naribanu bijelu čokoladu,kokosovo brašno i vanilin šećer,po želji možete dodati i malo meda te ostatak mlijeka i sve izblendajte do kraja da se fino poveže.

Presipajte u zdjelu,dodajte chia sjemenke,sve promješajte i ulijte u čaše za serviranje i stavite u hladnjak najmanje pola sata da se puding stisne. Prije posluživanja dekorirajte sa feticama suhe banane,kokosom i sjeckanom bijelom čokoladom

Preuzeto sa: www.coolinarika.com