IZNENAĐENJE TORTA

Sastojci

Briskvit:

-150 gr Secera
-120 gr Brasna
-35 gr Kakaa
-1 kacicica Sode bikarbone
-1/2 kasicice Praska za pecivo
-Prstohvat Soli
-1 Jaje
-110 ml Mlacenice ili mlijeka
-110 ml Hladne vode
-30 ml Ulja
-1 kasika Vanilije

Fil:

-8 dl Mlijeka
-3 kasike Secera
-2 pudinga Sa ukusom karamele ili ljesnjaka
-200 gr Margarina ili putera
-Secer u prahu
-Bombonice u boji...plave/cravene

Priprema

BISKVIT 

U vecoj posudi polako izmjesati brasno, secer, kakao, sodu bikarbonu, prasak za pecivo i so. Zatim dodati jaje, mlacenicu ili mlijeko, hladnu vodu, ulje i vaniliju pa sve izmjesati mikserom.

Mali okrugli kalup premazati uljem, staviti papir za pecenje, sipati pripremljenu smjesu za biskvit pa peci u zagrijanoj rerni na 180* C oko 45-50 minuta. Najbolje je napraviti test sa cackalicom. Gotov biskvit ostaviti da se dobro ohladi.

PUDING FIL:

Prasak za puding i secer izmjesati sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka sipati u odgovarajucu serpu i staviti na vatru. Kad mlijeko prokljuca sipati izmjesan puding i na laganoj vatri kuvati dok ne postane cvrst. Puding ostaviti da se dobro ohladi.

Omeksali margarin ili puter izmjesati sa secerom u prahu, dodati ohladjen puding pa sve fino izmjesati da se dobije glatki fil.

Ohladjen biskvit podijeliti na cetiri jednaka dijela. Dva lista biskvita  ostaviti cijela, a dva sa manjom casom ili okruglom modlom isjeci u sredini, napraviti prsten.

Pripremiti bombonice u boji, plave ili crvene, (to zavisi od toga da li cekate dijecaka ili dijevojcicu).

Ja sam kupila par pakovanja cokoladnih Smarties bombonica  i koji sam baksuz najmanje ih je bilo u plavoj boji. :)  iskoristila sam onda zelene i zute.

Na odgovarajuci posluzavnik staviti cijeli list biskvita, premazati ga jednim slojem fila, zatim staviti list biskvita u obliku prstena, premazati ga filom, pokriti ga sa drugim  biskvitom istog oblika.

Malo ostatka od izbusenog biskvita izmrviti i posuti na dno rupe na fil da zastiti bombonice od otapanja i da ne izgube boju. Zatim otvor u sredini napuniti bombonicama odgovarajuce boje.

Zatim premazati slojem fila ( pazeci da ne budu fil previse blizu bobonica) , pokriti drugim cijelim listom biskvita. Cijelu tortu premazati sa ostatkom fila, ukrasiti je po zelji...vodeci racuna da nekim detaljom nebi upropastili iznenadjenje :)

Preuzeto sa: coolinarika.com