SAVRŠENA TORTA SA ČOKOLADOM I KOKOSOM

Sastojci

Kokos biskvit:

-3 bjelanjka
-50g šećera ( kristal)
-50g glatkog brašna
-30g kokosovog brašna

Čokoladni biskvit:

-2 kom. jajeta
-50g šećera ( kristal)
-50g pšenično glatko brašno
-20g gorki kakao praha

Čokoladna krema:

-1,5dc sladko vrhnje
-125g čokolada za kuhanje
-3 rumenjaka
-o,5dc mlijeka
-30ml ruma
-2 lista želatine

Kokosova krema:

-5dc sladko vrhnje
-50g šećera ( kristal)
-60g kokosova brašna
-4 lista želatine

Priprema

Za kokosov biskvit:

Umutimo bjelanca sa prstohvatom soli u čvrst snijeg. U par navrata dodamo šečer i dalje mješajuči. Dodamo brašno sa kokosovim brašnom i ručno promješamo. Masu prebacimo u dresitnu vrečicu i damo na stranu.

Za čokoladni biskvit:

Umutimo bjelanca sa prstohvatom soli u čvrst snijeg. U par navrata dodamo šečer i dalje mješajuči. Dodamo rumenjake, dobro promješamo. Na kraju dodamo brašno sa kakao prahom, promješamo da nema grudvica i masu prebacimo u dresirnu vrečicu.

Uklopimo pećicu na 200 stepeni. Tortni model 24 cm. obložimo papirom za pečenje. Unutranjost modela napunimo sa polovicom mase za biskvit izmjenično, krug bijelog pa krug tamnog biskvita.  Pečemo oko 10 minuta. Kada je prvi biskvit pečen, ponovimo sa preostankom mase i ispečemo i drugi biskvit.

Za čokoladnu kremu: 

Umutimo rumenjake, mlijeko i rum i kuhamo na pari da se malo zgusne. Dodamo želatinu, koju smo predhodno namočili u vodu. Mješamo da se želatina istopi. Dodamo istopljenu čokoladu, promješamo da se masa ujednači i ostavimo da se ohladi. U ohlađeno dodamo  sladko vrhnje koje smo umutili u snijeg i sve promješamo.

Za kokosovu kremu: 

Na niskoj temperaturi kuhamo 2dc sladkog vrhnja, kokosovo brašno i šećer. da se masa počne zgušnjavat. Umaknemo sa šredilnika i dodamo želatinu, koju smo predhodno namočili u hladnu vodu. Mješamo da se želatina otopi i damo masu na hlađenje. U ohlađenu masu dodamo preostalo sladko vrhnje, koje smo umutili u čvrst snijeg.

Na pladanj za tortu damo obruč od tortnog modela obloženog papirom za pečenje i unutra položimo prvi biskvit. Na njega istresemo čokoladnu kremu, preko kreme položimo drugi biskvit, kojeg okrenemo naopako, da nam ravna strana dođe na vrh. Preko izlijemo još kokosovu kremu i damo tortu u hladilnik na hlađenje.

Ohlađenu tortu ukrasute po želji. Ja sam istopila 100g bijele čokolade sa 4 žlice sladkog vrhnja i prelila preko torte. Tortu sam posula još sa tostiranim kokosom.

Uživajte !

Preuzeto sa: coolinarika.com