Muffini s jajima

Sastojci

-6 kom jaja srednje kuhanih
-3 dl pšenično glatko brašno
-na vrh noža praška za pecivo
-1 žličica soli
-pola žličice svježe mljevenog papra
-pola žličice soda bikarbona
-2 dl stepke (mlaćenice)
-10 dag maslaca
-2 kom razmućenih jaja
-1 dl sitno narezanog mladog luka
-1 dl sitno narezane kuhane slanine
-1,5 dl grubonaribanog sira Cheddar

Priprema

Pripremiti sve sastojke. Jaja srednje kuhana oljuštiti, luk i slaninu narezati a sir grubo naribati. Izmiješati brašno, prašak za pecivo, sol, papar i soda bikarbonu, pa uz miješanje polako ulijevati stepku (mlaćenicu). Zatim i dalje uz miješanje dodati rastopljeni maslac, a nakon toga i razmućena jaja. Kada je tijesto lijepo razrađeno dodati narezani mladi luk i narezanu kuhanu slaninu, a potom i naribani sir (sačuvati malo sira za posipavanje).

Sve zajedno ručno dobro izmiješati a zatim u gnijezda kalupa za muffine (prethodno premazana maslacem) staviti malo tijesta. Poželjno je da kalup za muffine bude nešto dublji od ovoga koji sam ja koristila. Na tijesto u svakom gnijezdu staviti kuhano jaje.

Napuniti vrećicu za ukrašavanje tijestom i ispuniti prostore oko jaja i po vrhu jaja. Posipati vrhove kupova naribanim sirom pa staviti u pećnicu zagrijanu na 200°C i peči 20-25 minuta. Pečene muffine s jajima izvaditi iz pećnice, malo ohladiti, izvaditi iz kalupa i poslužiti kao predjelo ili laganu večeru uz kečap ili tartar umak.

Preuzeto sa: coolinarika.com