Lisnate vanilija kocke s malinama

Sastojci

-1 lisnato tijesto

Vanilija krema

-1l mlijeka
-3 pudinga vanilin
-2 žumanjka
-200g maslaca
-200g margarina
-200g šećera

Malina fil

-500g malina
-180g šećera
-200ml vode
-3 pudinga vanilin

Ostatak

-1 šlag pjena

Priprema

Za vanilija kremu prvo se naprave 2 dijela kreme koja se kasnije spoje.Za prvi skuhajte skupa mlijeko, žumanjke i puding te ostavite smjesu da se ohladi. Može u hladnjaku, ali ja je volim ohladiti na sobnoj temperaturi. Za drugi izmiksajte maslac i margarin sa šećerom. Kada se prvi dio ohladio povežite ih.

Skuhati maline sa šećerom i dijelom vode (malo manje od 100ml). Kada se šećer otopio i voće skuhalo, štapnim mikserom usitnite maline. Sa strane u posudi razmutite puding od vanilije s ostatkom vode. Pjenjačom dobro izmješajte da ne bude grudvica pa razmućeni puding dodajte vrućim malinama. Odmah brzo i dobro promiješajte kako bi se sve dobro izmješalo. Kada smjesa postane gusta uklonite lonac sa vatre i pustite da se maline ohlade, može i u hladnjaku.

Za kore lisnato tijesto razvaljajte na 2 velika lima (od pećnice). Ja ih uvijek pečem na poleđini. Nabockajte ih vilicom i pecite dok ne porumene po uputama na pakiranju. Kada se ispeku pustite da se kratko ohlade pa sa njih lagano uklonite sve neravnine. Sačuvajte mrvice jer će vam kasnije poslužiti kao posip za kolač.

Kolač slažete tako da prvo na jednu koru nanesete vanilija kremu. Zatim na drugu koru fil od maline, a na treću ponovno vanilija kremu. Sve poklopite četvrtom korom koju ćete premazati šlagom i posuti mrvicama lisnatog tijesta. Vanilija fila najčešće malo ostane (oko 1/5). Kada složite kolač stavite ga u hladnjak da se dodatno stegne te izvadite prije posluživanja.

Posluživanje

Uživajte!

Preuzeto sa: coolinarika.com