TROKUT TORTA SA JAGODAMA

Sastojci 

Mjera:

-čašica od kiselog vrhnja od 200g

Tijesto/biskvit:

-3,5 čašice brašna
-1 čašica fante/mineralna voda
-1 čašica šećera
-malo soli
-1 čašica ulja
-1 vanilija šećer
-1 pecivni prašak
-4 jaja

Krema:

-500g svježih jagoda
-1 kiselo vrhnje/200g/20%m.m.
-200g krem sira
-200ml vrhnja za šlag/mliječno
-50g šećera u prahu
-2 Instant želatine
-100g đem od jagode

Priprema

Izraditi jaja sa obje vrste šećera dok se šećer ne otopi i jaja fino zapjene i uvećaju volumen. Dodati ulje pa nastaviti miješati. Pripremite veliki lim/38x30//kao da če te peći rolat/roladu/ od pećnice pa na njega stavite papir za pečenje ili zamastite i prospite brašnom. Zagrijete pećnicu na 170C.

Brašno promiješate sa solju, pecivnim praškom. Dodate brašno u smjesu od jaja a potom i fantu. Nastavite miješati dok ne dobijete finu glatku  smjesu. Prebacite na lim za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici 15min/provjerite čačkalicom. Ohladite.

Za to vrijeme napravite kremu. Namočite želatinu u hladnu vodu/ili se držite uputstva na kesici/. Očistite i operite jagode/možete ostaviti par komada za ukras/, ispasirate ih štapnim mikserom. U zdjeli izmiješate krem sir i kiselo vrhnje sa šećerom/ako želite slađe stavite više šećera u prahu/dodate ispasirane jagode i želatinu otopljenu u malo tople vode.

Izmiješate sve dobro.Ostavite u frižideru pola sata ili u frizeru deset minuta. Izradite slatko vrhnje pa dodate u kremu koja se želirala izmješate u finu kremu.

Idemo slagati:

Biskvit lagano premažete đemom. Narežite biskvit  na trake širine 12cm, 10cm, 8cm, 5cm. 3cm/mogu biti i uže nije problem samo ih sve ravnomjerno izrežete/.Premažete svaki dio sa kremom. Krenete od najšireg pa do najužega, pazite da vam ostane dovoljno kreme da možete omazati cijeli kolač. Sve fino zagladite pa stavite kratko u frižider.

Otopite đem u lončiću pa ukrasite kolač polijevajući u trakicama, isto to možete napraviti bijelom ili tamnom čokoladom ako volite. Na vrh stavite jagodice.

Narežete na šnite, servirati uz kavicu.

Preuzeto sa: coolinarika.com