Osvježavajuća sočna torta sa kupinama bez pečenja!

Sastojci:

-1 kg kupina
-3 dcl vode
-10 kašika šećera
-2 pudinga od maline
-500 gr keksa
-3 dcl mleka
-5 kašika šećera
-1 kesica vanilin šećera
-1 puding od vanile
-400 ml slatke pavlake
-150 gr čokolade

Priprema:

U posudu staviti kupine dodati 2 dcl vode, staviti na vatru da samo provri i ispasirati. Pasirane mase bude 900 gr ako nema dodati vode da bude 900 gr. U pasirane kupine dodati 10 kašika šećera i staviti da se kuva dok se šećer ne istopi.

Puding od maline umutiti sa 1 dcl vode dodati u kuvane kupine i kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i u toplu masu dodati 500 gr lomljena keksa. Izmešati i toplo  staviti u kalup sa obručem prečnika 24 cm. Izravnjati i ostaviti da se hladi. Napraviti vanilin fil. Na vatru staviti da se kuva 2 dcl mleka, vanilin šećer  i 5 kašika šećera. Umutiti 1 puding od vanile sa 1 dcl mleka dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti 200 ml slatke pavlake i dodati kašiku po kašiku muteći hladan vanilin fil.

Ovaj fil premazati preko hladnog fila od kupina i keksa. U posudu staviti 200 ml slatke pavlake, dodati kockice 150 gr čokolade, kuvati na tihoj vatri dok se čokolada ne istopi ( masa ne sme da proključa). Prohladiti i preliti preko vanilin fila. Ostaviti preko noći da stoji u frižideru. Sutradan skinuti obruč sa torte i ukrasiti šlagom i kupinama.

Preuzeto sa: daninakuhinja.blogspot.ba