PRIRODNI SLADOLED OD VIŠANJA - BEZ APARATA ZA 10 MINUTA GOTOV!

Sastojci:

-500 g očišćenih višanja (ili drugog bobičastog voća)
-500 ml vrhnja za šlag
-350 ml kondenziranog mlijeka (nezaslađenog)
-100 g šećera u prahu
-1 žlica ekstrakta vanilije
-75 g crne čokolade

Priprema:

Višnje operite, očistite od koštica i usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. Zatim ih protisnite kroz sito pritišćući stražnjom stranom žlice kako biste se riješili kožica. Kondenzirano mlijeko pomiješajte sa šećerom i vanilijom pa dodajte pire od višanja.

Vrhnje istucite u čvrsti šlag, zatim ga dodajte mješavini s višnjama i polagano promiješajte pomoću špatule, pazeći da se šlag ne razbije previše. Na kraju lagano umiješajte sitno sjeckanu čokoladu. Presipajte u dublji pleh obložen papirom za pečenje (ili bilo kakvu posudu) i stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati. Prije posluživanja izvadite na 10 min ih zamrzivača. Dobar tek!

Napomene:

Kod nas se kondenzirano mlijeko može kupiti u Lidlu i to nezaslađeno. Ako nađete negdje drugdje zaslađeno, izbacite šećer iz recepta. Umjesto višanja možete koristiti maline, borovnice, kupine, jagode...

S obzirom na to da se radsi bez aparata, naravno da će biti kristalića leda u ovom sladoledu no oni se gube ako sladoled malo omekša na sobnoj temperaturi prije konzumiranja - tada postaje divno kremast.