LAGANA, PRAVA DOMAĆA KREMPITA

Sastojci 

Sastojci za laganu krempitu

-8 svježih i domaćih žutanjaka
-8 bjelanjaka,čvrsti snijeg
-8 žlica kristal šećera
-2 vrećice vanilin šećera
-8 žlica glatkog brašna
-1/2 vrećice praška za pecivo

Nadjev-puding krema

-500ml. mlijeka
-500ml. vode
-20 velikih žlica kristal šećera
-2 vrećice vanilin šećera
-3/120g. vrećice pudinga,okusa tofi-karamela
-veličina pleha za kolače 40x40 cm.

Priprema

Prije pisanja recepta moram napomenuti, da jaja, moraju biti svježa i domaća, to je tajna uspijeha i biskvitnih korica i kreme.

Odvojite bjelanjke od žutanjaka,pa bjelanjke s dodatkom malo soli istucite u čvrsti snijeg i ostavite u frižider do upotrebe. Žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom miksajte da postanu pjenasta, brašno pomiješajte s praškom za pecivo i lagano, ručno, dodajte u smjesu od žutanjaka. Pleh za pečenje,obložite papirom za pečenje i ulijte pripremljeni žuti biskvit.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva,20-ak minuta. Pečenu koru biskvita ohladite.

Ohlađeni biskvit prerežite na pola da dobijete dvije kore. Pripremite puding kremu, pudinge skuhajte u mješavini vode i mlijeka s dodatkom šećera i vanilin šećera  i u vruću kremu, ručno umiješajte hladne, čvrsto tučene bjelanjke-sve spojite da dobijete finu i kompaktnu kremu.

Slaganje krempite, prvo ide biskvitna kora-cijeli nadjev-pa druga biskvitna kora, po vrhu dobro pospite s prah-šećerom, zamirisanim s jednom vrećicom vanilin šećera.

Kolač dobro ohladite i najbolji je kad odstoji, drugi dan.

Posluživanje

U originalnom receptu se krema radi s pudingom okusa vanilije, ja sam ga zamijenila sa tofi-karamel okusom, a vi po želji i ukusu... Uživajte, prije posluživanja, dobro rashladite, i može dugo da krempita ostane svježa, jer od puding kreme biskvitne korice se navlaže i budu sočne i mekane ;)

Preuzeto sa: coolinarika.com