ČOKOLADNA FANTAZIJA

Sastojci  

Baza za čizkejk

-125g margarina
-250g mlevenog plazma keksa
-po potrebi sok od narandže
-100g mlevenih lesnika

Fil od sira

-150g krem sira
-300ml slatke pavlake
-200g mlečne čokolade
-1 želatin
-po želji šećera

Toping od Nutele

-6 kašika nutele
-pa kašika toplog mleka

Dekoracija

-1 pakovanje Giotto ili Fererro kuglica
-malo umućene slatke pavlake
-po želji granola od lešnika

Priprema

Margarin ostaviti na sobnoj temperaturi da odmekne, pa ga lagano umutiti varjačom. Sipati mleveni keks i mlevene lešnike u sud sa margarinom, povremeno dodavati sok od narandže i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa (ne sme biti lepljiva, ni previše tvrda, već laka za oblikovanje). Dobijeno testo prebaciti u pleh (ja sam koristila pleh prečnika 30cm) obložen paprirom za pečenje, pa rukama razvući tako da pokrije celo dno. Ostaviti na par minuta i frižideru da se stegne.

Umutiti slatku pavlaku, možete dodati malo šećera po želji. Mlečnu čokoladu otopiti na pari, prohladiti je dobro, pa je na kraju pažljivo sipati u sud sa slatkom pavlakom. Staviti i krem sir, pa sve lepo promešati, odozgo ka naviše, da bi kreirali mus (ja sam dodala i jedan želatin, ali ovaj korak nije neophodan). Dobijeni mus staviti preko baze, lepo poravnati i vratiti u frižider.

Zagrejati malo mleka. U jednu činiju sipati 6 kašika Nutele, pa postepeno dodavati mleko i mešati sve dok se ne dobije smesa slična istopljenoj čokoladi. Malo prohladiti toping od Nutele, pa ga sipati preko fila od sira. Brzo i pažljivo razvući Nutelu, dok je još topla. Vratiti tortu u frižider, ostaviti je preko noći.

Sutradan izvaditi tortu iz frižidera i ukrasiti po želji. Prijatno!

Preuzeto sa: coolinarika.com