Voćno kremasti kolač

Sastojci

Podloga

-36 Oreo keksica ili bilo kojih drugih cokoladnih sendvic keksica
-6 zlica otopljenog maslaca

Pjenica od sira

-350 g krem sira
-100 g secera u prahu
-2 zlice mlijeka
-200 ml Slatkog vrhnja

Nadjev od jagoda

-800 g nasjeckanih jagoda
-150 g sećera ( kristal)
-3 zlice zelatinine
-6 zlica hladne vode

Nadjev od pudinga

-2 Pudinga vanilina
-800 ml mlijeka
-100 g sećera ( kristal)

Ganache

-200 g cokolade za kuhanje
-200 ml Slatkog vrhnja

Slag

-500 ml Slatkog vrhnja
-2 zlice sećera ( kristal)
-1 Vanilin šećer

Posip

-4 samljevena Oreo keksica

Priprema

Najprije skuhaj puding i nadjev od jagoda. Za puding pristavi 2/3 mlijeka da uskuha, a u ostatku mlijeka izmijesaj puding sa secerom, pa uspi u kipuce mlijeko. Kuhaj mijesajuci dok se sve ne zgusne. Skini sa vatre i ohladi. U posebnoj posudi skuhaj nasjeckane jagode sa secerom i 100 ml vode, kada voce omeksa skini sa vatre. U vodi otopi zelatinu i kada nabubri umjesaj je u skuhane jagode.  Sve ohladi.

Dok se nadjevi hlade napravi podlogu. Keksice stavi u multipraktik i samelji sto finije, pa dodaj otopljeni maslac i dobro izmijesaj. Dobivene mrvice utisni u kalup velicine 23x33 cm. Sve prebaci u hladnjak i pusti neka  se podloga dobro ohladi i stisne.

U medjuvremenu izmuti pjenicu od sira. U zdjeli za mijesanje pjenasto izmuti krem sir i  secer, pa umuti mlijeko. U posebnoj zdjeli izmuti slatko vrhnje, pa dobiveni slag spatulom umijesaj u izmijesani  sir. Ostavi sa strane do upotrebe.

Za Ganache u zdjelicu stavi narezanu cokoladu, pa je prelij uskuhalim slatkim vrhnjem. Neka tako stane 5-6 min, pa tek onda sve dobro izmijesaj u jednolicnu mast. Pusti da se prohladi. U posebnoj zdjeli izmuti slag tako sto ces sve sastojke pomijesati i istuci u pjenicu, cuvaj u hladnjaku do upotrebe.

Sada kada su svi slojevi kolaca gotovi, vrijeme je za dovrsavanje i slaganje. Na rashladjenu podlogu ravnomjerno nanesi pjenicu od sira, preko nje premazi nadjev od jagoda. Stavi u frizer na 30 min da se dobro stisne. Preko ohladjenih jagoda premazi nadjev od pudinga, premazi ohladjenim ganachom i stavi u hladnjak na 10 min. Preko Ganacha premazi tuceno slatko vrhnje, poravnaj i pospi sa mljevenim cokoladnim keksicima.

Gotovi kolac spremi u hladnjak da se dobro ohladi i da se nadjevi lijepo stisnu najbolje preko noci ili cijelih 24 sata. Rasladjeni kolac izvadi iz kalupa i narezi na kocke, pravokutnike ili trokute, te serviraj uz salicu dobre kave ili caja.

Preuzeto sa; coolinarika.com