Čokoladne kocke

Sastojci

Podloga:

-100 g maslaca
-40 ml vode
-30 g Kakaa u prahu
-1 žumanjak
-5 ml ruma ili ext vanilije
-30 g kokosovog brašna
-200 g petite beure keksa
-50 g oraha
-50 g brusnica i grožđica(skupa)
-40 g šećera+1 limun šećer
-prstohvat soli

Krema:

-70 g tamne čokolade
-100 ml vrhnja za kuhanje
-200 ml vrhnja za šlag mliječno 31%+ žličica šećera u prahu

Glazura:

-60 g tamne čokolade
-100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema

Za podlogu u veću posudu stavite kokos,ribanu koricu naranče, samljevene petit kekse,sjeckane orahe,brusnice i grožđice. U manju posudu ulijte vodu,dodajte šećer i maslac i stavite na laganu vatru da se otope.

Maknuti sa vatre i dodajte prosijani kakao. Miješati da se poveže pa u tankom mlazu uz miješanje uliti razmućeni žumanjak. Vratiti na vatru i kuhati uz miješanje dok smjesa ne postane sjajna i počne se lagano zgušnjavati. Vruće odmah uliti u posudu sa suhim sastojcima i pomiješati sa vilicom.

Dodati rum i pomiješati. Staviti u manju posudu i utisnuti u podlogu sa žlicom pa izravnati rolajuči čašom.(28x17cm) Premazati tankim slojem đema od marelice ili mješanog voća.

Za kremu topiti u vrhnju za kuhanje čokoladu. Vrhnje za šlag istući u uskoj posudi. Istući ga lagano,jer ćete ga još miješati u čokoladu. Dodavati tučeno vrhnje u par navrata uz miješanje pjenjačom u skroz mlaku čokoladu.

Dobivenu smjesu premazati preko podloge. Staviti na hlađenje. Za glazuru rastopiti čokoladu u vrhnju i preliti preko ohlađene muss kreme.

Isjeckati orahe i kandiranu koricu naranče pa posipati po glazuri. Ohlađeno rezati na manje kocke ili štanglice.

Preuzeto sa: coolinarika.com