Torta sa jagodama

Sastojci 

-1 kom velikog pakovanja piškota
-oko 300g svežih jagoda
-1 banana ( zavisi od ukusa, može i drugo voće a i ne mora)
-2 kom kisele pavlake 12% masti
-1 kom vanilin šećera
-1 kašičica arome vanile
-4-7 kašika smeđeg šećera ( zavisno od ukusa)
-šoljica mleka za potapanje piškota
-1 kom šlag u kesici

Priprema

Prvo istresti kiselu pavlaku iz čaša, pa dodati vanilin šećer, smeđi šećer ( broj kašika zavisi od vašeg ukusa, kod mene je bilo 5 kašika) i aromu vanile. Sve izmutiti mikserom dok se šećer ne istopi tj. prestane da krcka :-). I fil je gotov!

Zatim, otvoriti pakovanje piškota i polako jednu po jednu, po malo umakati u mleko,koje ste stavili u šoljicu ili posudicu samo za tu namenu. Ređati polu nakvašene piškote ( bitno je da donja kora od piškota bude jako malo umočena u mleko jer će je fil još dodatno omekšati a poenta  je da istane kompaktno). Pola pakovanja je dovoljno za prvu ''koru''. Slagala sam u dva reda, po dužoj strani piškote, ali možete kako vam volja.

Onda premazati polovinom fila od kisele pavlake i šećera. Zatim naseckati polovinu svežih jagoda, na kolute. Onda opet ređati drugu ''koru'' od ostatka piškota, koje ste prethodno umočili u mleko, pa ostatak fila i seckanih jagoda. Od  gore sam još naseckala jednu bananu radi bogatijeg ukusa i više voća. Vi po želji možete dodati bilo koje sveže voće!

Na kraju preko svega staviti šlag koji ste prethodno napravili prema uputstvu sa vrećice.
Prijatno!

Posluživanje

Preko šlaga možete staviti seckane lešnike/bademe kao što je u mom slučaju ili narendati/otopiti čokoladu, kako god mislite da je ukusnije. Služiti uz neko fino vino i prethodno ohlađeno u frižideru!!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com