Brza čokoladno voćna torta

Sastojci

-3 kesice pudinga od jagode
-1 litar mleka
-3 žumanca
-1 supena kašika gustina
-9 supenih kašika šećera
-250 grama putera
-100 grama šećera u prahu
-400-500 grama jagoda
-100-200 grama čokolade
-1 kom gotove beze kore
-2 dupla pakovanja piškota od 210g
-tečna slatka pavlaka

Priprema

Od litre mleka odvojiti 2dcl i tu razmutiti 3 žumanca sa 6 kašika šećera, jednom kašikom gustina i tri pudinga od jagode. Ostatak mleka zasladiti sa 3 kašike šećera i staviti da se kuva, kada počne da vri skloniti sa vatre i umešati smesu od jaja i pudinga, vratiti na vatru i skuvati dok se ne zgusne (ne treba biti skroz gusto).
Prekriti providnom folijom (foliju „zalepiti“ na smesu da se ne bi stvorila kožica) i ostaviti da se ohladi.
Omekšali puter umutiti sa 100g šećera u prahu i spojiti sa ohlađenim pudingom pa smesu podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati istopljenu čokoladu (ja sam stavila 180g, ako stavite manje fil će biti mekši i manje će se osećati čokolada, ja sam dodala i malo mlevene plazme ali nije neophodno) a u drugi deo dodati seckane jagode. Umutiti slatku pavlaku pa dve kašike dodati u fil sa jagodama, ostatak iskoristiti za ukrašavanje torte. Meni je bilo dovoljno pakovanje od 250ml.

Slaganje:

Beze kora – čoko fil – piškote (malo umočene u mleko)– fil od jagoda - piškote (malo umočene u mleko)

Dimenzije vatrostalne činije u kojoj je torta su 26x35cm

Ako niste ljubitelj puslice tj beze kore umesto nje mogu se staviti piškote ili se može ispeći lagan biskvit. Mada, puslica joj daje neku posebnu notu. Filovi su lepi i kompaktni i mislim da se mogu naneti jedan na drugi tako da se izbace piškote iz tog dela. Onda bi bila kremastija torta. To su sve varijacije u zavisnosti od toga ko šta voli. Nisam je premazala jer sam želela da se vide piškote i da po njima sečem tako da svako dobije celu piškotu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com