Pohane palačinke sa špinatom i sirom

Sastojci

Za paniranje:

-150 g krušnih mrvica
-1 jaje
-100 ml mlijeka
-malo soli

Za palačinke:

-1 jaje
-prstohvat soli
-prstohvat šećera
-130 g glatkog brašna
-300 ml mlijeka

Za nadjev:

-150 g mladog špinata
-150 g svježeg kravljeg sira
-2 žlice kiselog vrhnja
-1 jaje
-1 žličica soli

Priprema

Jaje sa soli i šećerom dobro razmutite pjenjačom. Naizmjence postupno dodajte prosijano brašno i mlijeko dok ne dobijete glatku tekuću smjesu. Dobro zagrijte tavu, dodajte malo ulja i ulijte zaimačom tijesto da prekrije dno tave u tankom sloju. Nakon kratkog pečenja tijesto okrenite lopaticom i još kratko pecite. Prebacite na tanjur.

Prema potrebi u tavu dodajte malo ulja, pa nastavite peći palačinke dok ne potrošite cijelu količinu tijesta. Za nadjev kratko blanširajte špinat. Ocijedite ga i dodatno još istisnite vodu. Sitno ga narežite i dobro pomiješajte sa sirom, vrhnjem, jajetom i soli. Nanesite nadjev u tankom sloju na palačinku, presavijte lijevi i desni kraj palačinke pa je savijte u oblik sarmice. Nastavite tako dok ne potrošite svu količinu palačinki i nadjeva.

Zatim ih panirajte u krušne mrvice, smjesu razmućenog jajeta i mlijeka i ponovno u krušne mrvice. Pržite ih kratko s obje strane u dubljem ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih na kuhinjski papir kako bi se upila suvišna masnoća. Poslužite samostalno ili uz dodatak svježe rajčice.

Preuzeto sa: dobrahrana.jutarnji.hr