Tuljci

Sastojci

-1 kg lisnatog tijesta(dva pakiranja)

KREMA:

-5 žumanjaka
-15 dag šećera
-5 žlica oštrog brašna
-1/2 l mlijeka
-60 dag šećera u prahu
-200g maslaca

ŠAUM:

-5 bjelanjaka
-25 dag šećera
-1/ limuna sok

Priprema

Razvaljati lisnato tijesto i rezati ga na trakice(2 cm širine).Trakice omotati oko kalupa za tuljke.Uvijek trakica neka dijelom prelazi preko prethodno omotanog dijela kako nam se tuljci ne bi odvajali.Od savakog dijela lisnatog tijesta trebali bi izrezati barem 13 trakica kako nam ne bi bilo viška kreme. Peći 20tak minuta na 200 stupnjeva.Prohladiti ih i skidati sa kalupa.

KREMA:

Šećer,žumanjke,brašno i malo mlijeka izmiješati i zakuhati u ostatak vrućeg mlijeka.Kremu kuhati uz miksanje dok se ne zgusne.U mlaku kremu umiješati maslac kojeg smo prethodno izradili sa šećerom u prahu.

ŠAUM:

Pripremiti posude za kuhanje na pari.Posuda u kojoj će se tući bjelanjci ne smije dodirivati vodu.Pustimo vodu neka zakuha,a za to vrijeme miksamo bjelanjca uz postepeno dodavanje šećera.Kada je voda prokuhala posudu sa bjelanjcima prebacimo na paru i nastavimo miksati  još 10 minuta.Pred sam kraj ubacimo sok od limuna. Na ovaj način kuhani i tučeni bjelanjci dugo ostanu čvrsti samo treba poštivati način i dužinu pripreme.

Kada smo skuhali kremu i štaub punimo ohlađene tuljke.Prije serviranja pospemo ih sa šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com