Crvenkapica

Sastojci

BISKVIT

-5 jaja
-200g šećera
-100g margarina
-1 kiselo vrhnje
-10 žlica brašna
-1 prašak za pecivo
-višanja po želji

KREMA

-500g svježeg sira
-5 žica šećera
-2 vanilin šećera
-3 vrećice želatine
-0,5l slatkog vrhnja

PRELJEV

-4dcl soka od višanja
-3-4 žlice šećera
-2 vrećice crvenog preljeva

Priprema

BISKVIT

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miješati mikserom šećer i žumanjke. Kada bude pjenasto umutiti omekšali margarin pa dodati brašno, prašak za pecivo i vrhnje. Žlicom umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180°C u plehu dimenzija 30x25 par min, i onda pobacati višnje i nastaviti peći dok ne porumeni.

Mikserom izmješati šećer, vanil šećer i sir. Izraditi posebno vrhnje za šlag. Želatinu natopiti u vodu po uputama s vrećice. 12 žlica hladne vode ide na 3 vrećice. Kada želatina nabubri staviti je u manji lonac i topiti na najmanjoj vatri. Kada se otopi uliti je u smjesu sa sirom, promiješati i dodati odmah izrađen šlag. Izmješati malo mikserom i odmah smjesu istresti na biskvit i poravnati. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne.

PRELJEV

Pomiješati crveni preljev s par žlica soka od višanja i dobro promješati da nema grudica. Ostatak vode staviti kuhati s šećerom. Kada prokuha uliti preljev i maknuti s vatre. Pričekati malo da se počne stezati i preliti preko kolača. Preliti treba što brže jer se preljev brzo steže.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com