Crveni kolač

Sastojci

Bijela krema:

-500ml mlijeka
-75g šećera
-70g pšenično glatko brašno
-1 vanilin šećer
-2žlice maslaca

Crvrna krema:

-400ml vode
-400g crvenog voća/šumsko/višnje i sl.
-7og gussnel (gustin)
-1 vanilin šećer
-75g šećra

Ostalo:

-10-tak puiškota/keks
-50g bijele čokolade

Priprema

Pripremite kalup. Uzmite 25cm dugi kalup za kruh pa na njega stavite prozirnu folju tako da vam ostane izvana dovoljno da kasnije mozete zamotati kolac.

Pripremite bijelu kremu:

Odvojite malo mlijeka u zdjelicu, ostatak stavite na vatru za zakuha i dodajte obje vrste secera. U zdjelici razmutite brasno i mlijeko da nema grudvice. Kad mlijeko zakuha ulijte razmucenu smjesu od mlijeka i brasna mijesajte metlicom dok se ne zgusne i skuha.U vruce dodajte maslac, mijesajte da se maslac otopi.

Crvena krema:

Štapnim mikserom izradite voce, vodu, obje vrste secera i gustin. Stavite u loncic na vatri zagrijavahte dok se ne zgusne.

Slazite:

Na dno stavite polovicu crvene krem eslozite piskote /nije ih potrebno namakat jer je krema vruca. Stavite potom cijelu bijelu kremu, opet piskote  i na kraju ostatak crvene kreme. Tupim nozem odmaknite malo stijeke da crvena krema prode i na bocne stijnke kolaca.

Zamotajte ostavite da se hladi najmanje dva sata u frizideru da se dobro stvrdne.Okrenite kolac na podlogu, maknite prozirnu foliju ,kolac bi morao biti hlada i kompaktan.

Otopite bijelu cokoladu na pari  pa je nanesite trakasto na kolac. Narezite kolac na prst debljine i uzivajte uz kavicu ili caj.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com