Lazanje s bundevom, sirom i špinatom

Sastojci

-3 šalice pirea od bundeve (350 g)
-400 g ricotta sira
-1 salica mlijeka (185 ml)
-1 velika žlica sjeckane svježe kadulje
-1/2 žličice soli
-300 g blanširanog spinata
-1 1/2 mozarele (170 g)
-1/2 šalice svježeg ribanog parmezana (55 g)
-9 listova lazanja (suhih)
-pola male žličice muškatnog orašćića , svježe naribanog

Priprema

Zagrijte pećnicu. Ako imate pripremljen pire od bundeve (ispečena ili skuhana bundeva, te  protisnuta u pire) te blanširan špinat (možete koristiti i smrznuti u kockama), brzo ćete spremiti i složiti ručak.

U jednoj zdjeli pomiješajte pire od bundeve ,1 šalicu ricotte , mlijeko , dodajte sitno narezanu kadulju ,sol i papar. U drugoj zdjeli pomiješajte špinat s preostalom  šalicom ricotte, pola ukupne količine mozarele i pola  naribanog parmezana .Umiješajte u špinat svježe mljeveni muškatni orašćić.

Na dno vatrostalne posude namažite malo maslaca.Stavite par žlica nadjeva od bundeve i sira na dno, te pokrijte s tri lista lazanja. Po tijestu opet namažite pire od bundeve i sira ali ostavite polovinu još za namazati po vrhu.

Smjesa bundeve, sira i mlijeka je malo rjeđa, ali ne brinite, suhi listovi lazanja će apsorbirati i upiti tekućinu dok se budu kuhali.Ponovo složite  tri lista tijesta , te po njima rasporedite smjesu špinata i sira , te pokrijte s preostalim listovima lazanja .  Po vrhu namažite preostali pire od bundeve i sira.Obilno pospite preostalom mozarelom i parmezanom.

Pokrijte s folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu 30 minuta,nakon toga , odstranite foliju i još zapecite lazanje  otprilike 15 minuta, da sirevi lijepo požute i zamirišu.
Ostavite lazanje da se ohlade 5 minuta a onda poslužite.

Dobar tek!

Posluživanje

Uz zelenu salatu i  čašu vina ,  a za one koji baš ne mogu bez mesa ....odrezak!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com