Rafaelo oblatne

Sastojci  

-10 bjelanjaka
-300 g šećera
-300 g kokosa
-150 g brašna

Krema

-700 ml mlijeka
-70 g brašno tip 400 (oštro)
-70 g gustin
-10 žumanjaka
-100 g šećer
-1 želatina 10 g
-100 g bijela čokolada
-150g maslaca ili ako ne želite maslac
-200ml slatkog vrhnja
-ribana bijela čokolada ili po želji kokos
-3 lista velikih oblatni

Priprema

Stavi u posudu 10 bjelanjaka i dobro izmiksaj sa šećerom, zatim lagano umješaj kuhačom suhe sastojke koje ste dobro sjedinili.

Smjesu rasporedite na tri, a može i na dvije oblatne i pecite na laganoj temperaturi 15 minuta. ja sam sve tri ispekla odjednom na 160. Ispečene kore malo pritisnuti da se ne dižu. (ja sam stavila protvan)

Želatinu namočite da nabubri u vodi po uputama na vrećici.za kremu odvojite jedan dio mlijeka i dobro izradite brašno, gustin, žumanjke i šećer, te u laganom mlazu uspite u kipuće mlijeko. kada se smjesa sjedini dodajte čokoladu i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.

Kada je krema kuhana dodati želatinu u nju i staviti hladiti stalno lagano mješajući da se ne uhvati korica.
Ja obično stavim posudu u hladnu vodu i mješam lagano 5 minuta dok se ohladi i onda se više ne stvara korica.

U skroz hladnu kremu uješati 200 ml ulupanog slatkog vrhnja, a ako ne želite vrhnje možete umjesto njega dodati  150 g maslaca.

Na svaku koru naneti trećinu kreme. gotov kolač posuti ribanom čokoladom ili kokosom, a tko želi može staviti i glazuru ili čak ulupano slatko vrhnje........ mašti na volju.

Kore su ispočetka krckave kao puslice, ali nakon nekog vremena popusti i bude mekana. meni je gušt onako krckavo jesti, a vama odvolje.

Preuzeto sa: kolacici-kolaci.blogspot.ba