Najmekše i najlepše pecivo

Sastojci: 

Testo

-1 kg belog brasna tip 400
-1/2l mleka
-2dl tople vode
-1 kockica svezeg kvasca
-1 kesica praska za pecivo
-1 kasicica secera
-1 kasicica soli
-1 soljica ulja
 
Fil 1:

-250gr margarina
-2 zumanceta

Fil 2

-3 kriske tvrdog kravljeg sira
-1 puna velika kasika kajmaka

Fil 3

-300 gr sunke
-7-8 kiselih krastavcica

Premazivanje

-2 belanceta
-susam za posipanje

Priprema

U toploj vodi razmutiti kocku svezeg kvasca, dodati 1 kasicicu secera i 1 kasicicu brasna i ostaviti na toplom da kvasac nadodje. U serpi ugrejati mleko. Kada kvasac nadodje pomesati ga sa mlekom. U vangli pripremiti brasno, dodati so, prasak za pecivo i sev lepo promesati.

U brasno staviti kvasac sa mlekom i vodom i dodati soljicu ulja. Umesti glatko meko testo. Staviti testo u posudu za mesenje i pokriti je suvom i cistom krpom. Ostaviti na toplom da udvostruci velicinu.
Dok testo narasta, pripremiti filove.

Fil 1

Penasto umutiti margarin sa 2 zumanceta.

Fil 2 

Izmrviti sir i dobro ga sjediniti sa kajmakom.

Fil 3 

Sitno iseckati sunku i krastavcice i pomesati.

Kada testo udvostruci velicinu, istresti ga na pobrasnjenu radnu povrsinu, premesiti ga i podeliti na dva jednaka dela. Jedan deo rastanjiti u obliku pravougaonika debljine 0.5cm. Potom dobijeni pravougaonik premazati polovinom fila1, pa na njega naneti polovinu fila 2 i polovinu fila 3. Pravougaonik urolati. Rolat rukama pritisnutu kako bi se istanjio i dobio oblik tanjeg pravougaonika.

Pravougaoni rastanjeni rolat iseci na trouglove. Trouglove redjati na pleh oblozen pek papirom i premazati ih umucenim belancetom. Posuti sa malo susama. Rernu ugrejati na 200C i peci pecivo oko 20-25 min. Dok se pece prvi pleh od prvog rolata, postupak ponoviti sa drugim delom testa. Od ove mere izadju dva velika pleha od sporeta.

Posluživanje:

Sluziti ih tople uz dodatak jogurta ili nekog drugog mlecnog proizvoda po izboru!!!

Preuzeto sa: malakuhinja-velikiuzitak.blogspot.ba