Musaka sa smrznutim povrćem i mlevenim mesom

Sastojci

-oko 1kg krompira

Fil: 

-ulje za przenje
-1glavica crnog luka
-naribane mrkve, /moze i bez njih/
-1kasika vegete
-crnog papra
-crveni papar-po zelji mozete dodati i malo cili
-400 - 500 gr mlevenog mesa
-250gr mesavina smrznutog povrca
-naseckani persun
-so po ukusu

Priprema

Naseckala sam glavicu crnog luka i stavila ga da se proprzi. Dodala sam dve naribane mrkve da bude ukusnija. Onda nisam znala da cu staviti mesavinu od povrca. Stavila sam mleveno meso i sve zajedno proprzila.

Dodamo vegetu, crni papar i crveni papar i naravno so po ukusu. Zatim dodamo odmrzlo povrce, mesavina od mrkve, graska i kukuruza secerca kao i naseckani persun. Sve promesamo i jos malo proprzimo i fil je gotov.

Oguljeni krompir secemo na kolutice. Koluticima krompira oblozimo dno tave u kojoj ce se peci musaka. Fil rasporedimo preko krompira. Drugi deo kolutica regamo prvo oko ivice tave i malo ih prepkopimo jedan preko drugoga, kao na slici. Poregamo i drugi red krompira.

Najmanji delovi koji ostanu stavimo u sredini. Preko krompira stavimo malo ulja, malo soli, malo vegete i crnog papra.

Vrelu vodu sipamo u sredini u ovako poreganu musaku. Tecnost ne sme sasvim prekriti krompire. Ja ne stavljam mleko i jaja preko musake jer moji nevole. Ako vi zelite staviti onda to ucinite na kraju i jos malo dopecite.

Musaku pecite na 200 stepeni dok se ne zapece i zarumeni. Najbolja je dok je vruca, mmm...

Posluživanje

Posluzite je dok je vruca, najbolja je. Crveni papar koji sam stavila bio je malo ljut tako da je ukus bio jos bolji. Napravite je , imacete odlican rucak!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com