KOKOSICE ČOKOSICE MOJE NAJDRAŽE KOCKE SA KOKOSOM, A ČESTO SE PRAVE U MOJOJ KUHINJICI

Sastojci

Za biskvit:

-6 jaja
-6 žlica šećera
-1 vrećica vanilin šećera
-5 žlica brašna
-1 vrećica praška za pecivo
-3 žlice gorkog kakaa
-3 žlice ulja

Za kremu:

-1 l mlijeka
-6-8 žlica šećera
-200 g kokosovog brašna
-16-18 malih žlica griza(pšenične krupice)
-50 g margarina

Za glazuru:

-100g čokolade za kuhanje
-4 žlice mlijeka
-50 g margarina

I još:

-malo slatkog kakaa (prosijanog) za posip

Priprema

Srednji dublji četvrtasti kalup obložiti pek papirom a pećnicu ugrijati na 170 C

U zdjeli mikserom izmiksati jaja, šećer i vanilin  šećer dok smjesa ne dođe kremasta,malo sačekati da se smjesa ohladi od miksanja a onda uz miksanje dodati u tankom mlazu ulje i onda polako umiješati brašno, prašak za pecivo i kakao (koje trebate prije zajedno promješati i prosijati).

Dobivenu smjesu istresite u pleh,poravnajte i stavite peći u ugrijanu pečnicu oko 25 minuta.Dok se biskvit peče pripremite kremu.,

U mlijeku skuhajte kokosovo brašno i 6-8 žlica šećera na laganoj vatri.Kad bude biskvit gotov onda dovršite kremu zbog toga jer na topli biskvit ide topla krema.U kremu od kokosa ukuhajte 16-18 malih žlica griza uz stalno mješanje a na kraju dodajte 50 g margarina i dobro promješajte.

Tako dobivenu toplu kremu ravnomjerno premažite preko biskvita(krema ne smije stajati,jer se zbog griza brzo stvrdne pa bi je bilo teško rasporediti).Kolač ostavite da se malo prohladi a onda ga prelijte čokoladnom glazurom.

Za čokoladnu glazuru na niskoj temperaturi ili na pari rastopite izlomljenu čokoladu zajedno sa mlijekom i margarinom narezanom na listiće,glazuru mješajte dok se ne sjedini i malo zgusne a onda je ravnomjerno rasporedite po kremi.Gotov kolač ohladite(ja ga držim u hladnjaku(.

Posluživanje

Prije serviranja kolač izvadite najmanje 30 minuta iz hladnjaka da se okusi prožmu,kolač izrežite na kocke i posipajte sa malo slatkog prosijanog slatkog kakaa...i uživajte!

Preuzeto sa: kolacici-kolaci.blogspot.ba