Začinjeni krumpir

Sastojci  

-700g krumpira/crveni
-1,5 žlica maslinovog ulja
-1,5 žlica biljnog ulja
-1 žlica harisse
-3 nasjeckana češnja češnjaka
-1 veća crvena paprika
-1/4 žličice mljevenog crnog papra
-1 šaka nasjeckanog korijandra /peršin
-1 žlica soka od limuna/opcionalno

Priprema

Napomena:

Harissa je mjesavina zacina tipicna za ovu vrstu kuhinje.Ako vam se neda raditi harrisu mozete napraviti isto ako turci spremaju ovaj recept sa mjesavinom ljute i slatke paprike ostatak postupka je isti.Osim harisse u prahu naci cete i harissa pastu/ima je u svi vecim centrima ,mozete je zamijeniti sa sriracha ili ljutim kecapom/podravka ga ima. Ipak najautenticniji okus cete dobiti harissom.

Zagrijte pecnicu na 200C. Operite i ogulite krumpir ,narezite na kockice odprilike iste velicine.Stavite krumpir kuhati u slanu ,kljucavu vodu ,tri minute .Ocijedite ga ,lonac u kojem se kuhao krumpir vratite na plocu u njega na suho vratite krumpir pa lagano mijesajuci dinstajte kratko krumpir da se prosusi. Prebacite u zdjelu.

U zdjelici pomijesajte obije vrste ulja,1/2 žlicice harisse,papar, prelijte preko krumpira mijesajuci da se krumpir fino premaze. Stavite krumpir peci na papir za pecenje ,rasporedite ga da je u jednom sloju.
Nasjeckajte svjezi korijadar ili persin ,narezite papriku na kockice,velicine krumpira.

Nakon deset minuta izvadite krumpir ,pospite ga ostatakom harisse ,dodajte nasjeckani cesnjak,papriku i 1/2 persina,promijesajte sve pa vratite u pecnicu na jos 20 min/dok krumpir ne omeksa i dobije finu koricu i boju. Izvadite krumpir u zdjelu za serviranje po zelji ga mozete pokapati sa malo soka od limuna i posuti oostatkom nasjeckanog korijadera ili persina.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com