Cake pops

Sastojci

-800g gotovog biskvita, masnijeg, može i gotov mramorni kolač
-200g nutele ili linolade ili nekog sličnog namaza
-220g čokolade
-štapići za ražnjiće
-čokolada za dekoraciju
-šarene mrvice...

Priprema

Gotov biskvit izmrvite rukama što sitnije. Malo zagrijte čoko namaz u mikrovalnoj i otopite čokoladu, pa sve zajedno dodajte u biskvit i dobro izmiješajte. Ako želite sad možete dodati neke arome.

Od gotove smjese radite kuglice željene veličine i stavite na masni papir. Gotove kuglice stavite u frižider da se dobro stegnu i stvrdnu. Kad se do kraja ohlade bit će poprilično čvrste. Ja frižider spustim na najnižu temperaturu.

Za dekoriranje otopite čokoladu, bijelu ili tamnu i pripremite si posip. Dobro je imati neki komad stiropora ili spužvu za cvijeće ili kartonsku kutiju s rupicama  ili cjedilo sa rupicama da možete upikavati štapiće s kuglicama.

Svaki štapić vrh prvo umočite u čokoladu pa ga onda zapiknite u kuglicu i umočite u otopljenu čokoladu. Malo štapićem potućite po rubu posude s otopljenom čokoladom da vam se otrese višak čokolade i odmah stavite posip.

Kako su kuglice dobro ohlađene, kad ih uronite u otopljenu čokoladu, ona će se odmah početi stvrdnjavati pa treba posip staviti odmah jer se kasnije neće loviti. Naravno ako ćete samo šarati čokoladom kasnije po njima onda taj korak ostavite za kasnije.

Posluživanje

Najpraktičniji način posluživanja je u staklenci u koju ste dodali npr. pijesak da staklenka bude čvrsta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com